Α1: «Ερυθρόλευκη» επιστροφή!

15:26 1/6/2011 - Πηγή: 24wro
Τη νίκη που θα τον κρατήσει ζωντανό στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος...
θα κυνηγήσει ο Ολυμπιακός, βρισκόμενος κυριολεκτικά στα… σκοινιά μετά τις δύο ήττες από τον Παναθηναϊκό στους πρώτους τελικούς.










Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς καλείται να ξεκινήσει τη δική της αντεπίθεση αρχής γενομένης από την προσεχή αναμέτρηση του ΣΕΦ, με στόχο να «σπάσει» την «πράσινη» δυναστεία που έχει μετατρέψει
τον Παναθηναϊκό σε απόλυτο κυρίαρχο εντός ελληνικών συνόρων.




Η μόνιμη (και αμετάκλητη) απουσία του Ράσο Νεστέροβιτς είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο «Ντούντα», ο οποίος ποντάρει πολλά στην αγωνιστική ανάσταση του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο του δεύτερου αγώνα.




Ο ομόλογός του στον «πράσινο» πάγκο Ομπράντοβιτς θα περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή τον Στράτο Περπέρογλου ο οποίος συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τον αριστερό του ώμο, ενοχλήσεις στη γάμπα για τον Ρόμειν Σάτο, που ωστόσο αναμένεται να δώσει κανονικά το «παρών» για τους πρωταθλητές Ευρώπης.










ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (+3.0)


Νευρικές επιθέσεις, απώλεια ψυχραιμίας, έλλειψη συγκέντρωσης ήταν τα στοιχεία που συνέθεσαν το «ερυθρόλευκο» σκηνικό στο δεύτερο μισό στο ΟΑΚΑ την περασμένη Κυριακή. Ο Ολυμπιακός «ακύρωσε» ουσιαστικά το καλό πρόσωπο που έδειξε στο πρώτο ημίχρονο, γνωρίζοντας την ήττα με 78-66, έχοντας σε τραγική βραδιά τον Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος έμεινε στους 2 πόντους, προκαλώντας μάλιστα με τη συμπεριφορά του τους φίλους του Παναθηναϊκού. Σπανούλης, Μαυροκεφαλίδης και Μπουρούσης ήταν αυτοί που «τράβηξαν το κουπί» στο σκοράρισμα για τους κυπελλούχους, δεν έφταναν ωστόσο για να δώσουν το πολυπόθητο «μπρέικ» στην ομάδα του Ίβκοβιτς. Ο «σοφός» ξέρει πως θα κριθούν πολλά στη μάχη της ρακέτας, «κλειδί» για τη νίκη το «σπάσιμο» των πικ εν ρολ του Διαμαντίδη με τον Μπατίστ, με τον Αμερικανό να εξελίσσεται σε «δήμιο» για την ομάδα του Πειραιά, σημειώνοντας 19 πόντους στη «μάχη» που προηγήθηκε.






Να κλείσει με τον πλέον εμφατικό τρόπο μια ακόμα επιτυχημένη χρονιά θέλει ο πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός, καμία ικανοποίηση μεγαλύτερη από το να σηκώνεις την κούπα στην έδρα του «αιώνιου» αντίπαλου, η οποία αναμένεται να είναι ασφυκτικά γεμάτη με κόσμο. Έξτρα κίνητρο για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, να κλείσει τη φετινή σειρά κόντρα στον κουμπάρο Ίβκοβιτς στην απόλυτη ισορροπία, απαντώντας με το δικό του σερί στο 3-0 του «Ντούντα» που προηγήθηκε στην κανονική περίοδο και στον τελικό του κυπέλλου. Το δίδυμο Διαμαντίδη – Μπατίστ σημείωσε συνολικά 34 πόντους στον δεύτερο τελικό, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά πως αποτελεί το πιο επιτυχημένο ντουέτο «κοντού – ψηλού» στην Ευρώπη. Τα ριμπάουντ ήταν αυτά που έγειραν σε μεγάλο βαθμό την πλάστιγγα υπέρ του Παναθηναϊκού την περασμέ
Keywords
Τυχαία Θέματα