WIKILEAKS: Τελειωμένος ο Παπανδρέου με το τρελό αυτό δημοψήφισμα

01:41 1/3/2012 - Πηγή: 24wro

Απορία, σύγχυση αλλά ταυτόχρονα και ειρωνεία προκάλεσε στους αναλυτές της Stratfor...

ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου στις 31 Οκτωβρίου ότι θα προχωρούσε σε δημοψήφισμα για τις ευρωπαϊκές αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου. Την ίδια ώρα, μάλιστα, ο ιδρυτής της Stratfor εκτιμούσε πως η συντριβή
του τότε πρωθυπουργού ήτα θέμα ημερών, ενώ αναλυτές εκτιμούσαν πως η ευρωζώνη ερχόταν ένα βήμα πιο κοντά στη διάλυσή της.

Όπως προκύπτει από ηλεκτρονική αλληλογραφία αναλυτών της εταιρείας, η οποία αποκτήθηκε από το Wikileaks την ίδια μέρα, αναλυτής της Stratforενημερώνει τους συναδέλφους του ότι το δημοψήφισμα δεν θα διεξαχθεί πριν από το 2012 και πως αντ’ αυτού ο Παπανδρέου θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του. Από την αλληλογραφία προκύπτει η αμηχανία αναλυτών μπροστά στην ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, παρότι θεωρούν ότι η υπόθεση είναι «συναρπαστική».

Έτερος αναλυτής της εταιρείας πληροφοριών σημειώνει σε μήνυμα του ότι «όλ’ αυτά είναι τρελά», αλλά επισημαίνει ότι η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος ίσως να είναι «η πρώτη φορά μετά το πρώτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας που η πρωτοβουλία των αποφάσεων πέρασε στην Αθήνα προσωρινά ή για τα καλά».

Σύγχυση επικρατεί για αρκετές ώρες, καθώς πληροφοριοδότες και αναλυτές προσπαθούν να αιτιολογήσουν την κίνηση Παπανδρέου. «Δεν μπορώ να βρω εξήγηση. Δεν το είπε καν στον υπουργό Οικονομικών», σημειώνει αναλυτής, ο οποίος επισημαίνει ότι δεν πρέπει να βιαστούν να βγάλουν συμπεράσματα αν δεν γνωρίζουν το ακριβές ερώτημα του δημοψηφίσματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα