VIDEO: Στρος Καν: Η καμαριέρα συναίνεσε!

15:50 17/5/2011 - Πηγή: 24wro
Αφού αποφασίστηκε η κράτηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, που μεταφέρθηκε στις...
φυλακές της νήσου Ράικερς, οι δικηγόροι του φαίνεται πως τα γυρνάνε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδεχομένως υπήρξε επαφή αλλά χωρίς εξαναγκασμό.

Η επίμαχη δήλωση του δικηγόρου του δικηγόρου Μπεν Μπράφμαν ότι "πιστεύουμε πως τα αποδεικτικά στοιχεία δεν είναι συνεπή με τον χαρακτηρισμό βίαιη συνεύρεση", που δημοσιεύεται στη New York
Post, φανερώνει την αλλαγή της υπερασπιστικής γραμμής σε περίπτωση μάλιστα που επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο η θέση του.

Ανέφερε επίσης ότι σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης δεν βρέθηκαν γρατσουνιές στα σώματα του Ντομινίκ Στρος Καν και της υπαλλήλου του ξενοδοχείου, που τον κατηγόρησε για απόπειρα βιασμού, και πως ο επικεφαλής του ΔΝΤ δεν ξέχασε το κινητό του στο ξενοδοχείο.





Από την εφημερίδα μάλιστα επισημαίνουν ότι πηγή προσκείμενη στους δικηγόρους υπεράσπισης του Ντομινίκ Στρος Καν ανέφερε στη New York Post ότι "ενδεχομένως να υπήρξε ακόμα και συναίνεση".

Στην προσπάθειά του να αποτρέψει την κράτηση του ισχυρού άντρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο δικηγόρος του Ντομινίκ Στρος Καν επισήμανε ότι δεν είναι κάποιος που θα εγκατέλειπε τη διαδικασία, καθώς ως πατέρας τεσσάρων παιδιών θα ήθελε να επιλυθεί το ζήτημα και να απαλλαχθεί από τις κατηγορίες.

Ωστόσο, οι δικαστές της Νέας Υόρκης αποφάσισαν να ζητήσουν την προφυλάκισή του, φοβούμενοι ότι θα έφευγε για τη Γαλλία.

Έφεραν μάλιστα ως παράδειγμα την υπόθεση του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι. "Είναι το ίδιο, η ίδια ακριβώς κατάσταση", ανέφερε χαρακτηριστικά ο βοηθός εισαγγελέα Ντάνιελ Αλόνζο.

Έτσι, αποφασίστηκε τελικά να απορριφθεί το αίτημα εγγύησης ενός εκατομμυρίου δολαρίων και να συνεχιστεί η προφυλάκισή του μέχρι τις 20 Μαΐου, οπότε και θα υπάρξει νέα ακρόαση, παρουσία ενόρκων.

Αποφασίστηκε μάλιστα να οδηγηθεί στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Ράικερς Άιλαντ της Νέας Υόρκης, όπου και μεταφέρθηκε τη Δευτέρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα