VIDEO: Ο Τζέρετ Πέτερσον άφησε εποχή...

11:02 27/1/2012 - Πηγή: 24wro
Ο Τζέρετ Πέτερσον ήταν ένας καινοτόμος freestyle σκιέρ, ενώ είχε κατακτήσει και το αργυρό...
μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ το 2010.

Ήταν ένας καταπληκτικός αθλητής που τον περασμένο Ιούλιο αυτοκτόνησε έχοντας όμως προλάβει να κάνει μοναδικά πράγματα και να προσφέρει στο άθλημα. Ο Πέτερσον έκανε ένα από τα δυσκολότερα προγράμματα με ένα στρίψιμο για το πρώτο backflip,
τρεις ανατροπές στο δεύτερο και ένα ακόμα για το τελευταίο. Ένα μικρό λάθος στο πρόγραμμα και θα μπορούσε να σημαίνει… καταστροφή.

Όλα ξεκίνησαν σαν ένα αστείο. Το 2004 και σε μία προπόνηση, ο κόουτς του Πέτερσον, Ντάρσι Ντάουνς πρότεινε να προσθέσει και τρίτη στροφή στο δεύτερο χτύπημα του. Ο Πέτερσον και έκανε και όταν προσγειώθηκε στο χιόνι, ο προπονητής του τον ρώτησε πως ένιωσε και αυτός απάντησε όπως όταν είσαι στην μέση ενός τυφώνα. Από εκεί κόλλησε και το όνομα… τυφώνας και αν όλα πήγαιναν καλά ο 28χρονος θα ήταν στα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ, όπου κι έγινε.

Ανεξάρτητα όμως με την… αγωνιστική ζωή του, ο Πέτερσον είχε πολλά εξωαγωνιστικά προβλήματα. Τρεις μέρες πριν αυτοκτονήσει (αυτοπυροβολήθηκε) είχε συλληφθεί να οδηγεί σε κατάσταση μέθης. Είχε σοβαρά προβλήματα με το αλκοόλ, ενώ είχε και κατάθλιψη. Δεν ξεπέρασε ποτέ από την αυτοκτονία του φίλου του, Τρεβό Φερνάλντ ο οποίος είχε προβεί σε αυτή την ενέργεια το 2005, μπροστά στα μάτια του Πέτερσον.

Aπό ηλικία μόλις πέντε χρονών είχε κακοποιηθεί από τις μεγαλύτερες αδελφές του. Όλα αυτά είχαν οδηγήσει τον Πέτερσον στην κατάθλιψη και τον αλκοολισμό και… όπλισαν το χέρι του. Μάλιστα λίγες μέρες μετά τον θάνατο του, κυκλοφόρησε ένα ηχητικό ντοκουμέντο με τον Πέτερσον να έχει καλέσει την Αστυνομία, να έχει ενημερώσει πως θα αυτοκτονήσει και να τους ζητάει να πάνε να πάρουν το πτώμα του από το συγκεκριμένο μέρος. Ένα τραγικό τέλος, ενός μεγάλου αθλητή…

extrememagazine.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα