VIDEO: Νέες ΝΑΤΟϊκές επιδρομές στη Λιβύη

23:30 15/4/2011 - Πηγή: 24wro
Nέες αεροπορικές επιθέσεις στην Σύρτη της Λιβύη....
πραγματοποίησαν σήμερα τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ.


"Η πόλη της Σύρτης πριν από λίγο έγινε αντικείμενο βομβαρδισμού της σταυροφορικής εποικιστικής επιθετικότητας" ανέφερε το κανάλι Al Jamahiriya.


Ωστόσο, αργά το απόγευμα ξέσπασαν σφοδρές ανταλλαγές πυρών μεταξύ των λίβυων αντικαθεστωτικών και των δυνάμεων του Καντάφι
στην Μιζουράτα, την οποία ελέγχουν οι επαναστάτες.


Σύμφωνα με τους αντικαθεστωτικούς, οβίδες ερρίφθησαν από τις κυβερνητικές δυνάμεις κοντά στη λεωφόρο Τρίπολης, που είναι η κύρια αρτηρία που χωρίζει την πόλη σε δύο μέρη. "Θέλουμε το ΝΑΤΟ να πραγματοποιήσει επίθεση στη λεωφόρο Τρίπολης, δεν υπάρχουν άμαχοι εδώ", δήλωσε ένας αντικαθεστωτικός που κατονομάστηκε μόνον ως "Μοχάμεντ αλ Μιζουράτα".


Κάποιοι αντικαθεστωτικοί σημείωσαν ότι φοβούνται πως θα ακολουθήσει μια νύχτα μαζικών βομβαρδισμών στην τρίτη σε μέγεθος αυτή πόλη της χώρας, η οποία έχει σε μεγάλο βαθμό εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους της.


Καντάφι προσπάθησε να ξαναπάρει τον έλεγχο του λιμανιού. Αν καταλάβει το λιμάνι όλα θα έχουν τελειώσει", δήλωσε επίσης ο Μοχάμεντ αλ Ουακόχι, ένας άλλος κάτοικος της πόλης, ο οποίος έχει καταφύγει μαζί με επτά οικογένειες σε σπίτι κοντά στο λιμάνι.


Το λιμάνι της Μιζουράτα, το μόνο σημείο από το οποίο μπορεί να υπάρξει πρόσβαση στην πολιορκημένη πόλη, επιτρέπει τη μεταφορά αγαθών, φαρμάκων και όπλων για τους κατοίκους της και τους αντικαθεστωτικούς που μάχονται κατά των κυβερνητικών δυνάμεων.


Πάντως, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν δήλωσε σήμερα ότι έχει ενδείξεις πως οι σύμμαχοι θα διαθέσουν επιπλέον μαχητικά αεροπλάνα που χρειάζονται για την επιχείρηση στη Λιβύη.


Η Βρετανία και η Γαλλία κάλεσαν τους άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ να διαθέσουν περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη για να αυξηθεί η δυνατότητα του συνασπισμού να πλήττει χερσαίους στόχους στη Λιβύη.


Την ίδια ώρα, σύμφνα με την Διεθνή Αμνηστία, ρουκέτες της λιβυκής κυβέρνησης στοίχισαν την ζωή αρκετών ανθρώπων οι οποίοι περίμεναν σε ουρά όπου μοιραζόταν ψωμί στην πόλη Μιζουράτα.


Η ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας Ντονατέλα Ροβέρα, μιλώντας από την Κασρ Άχμαντ στο Ρόιτερς έκανε λόγο για 16 νεκρούς.


Στο μεταξύ, η  κόρη του Μουαμάρ Καντάφι σε νέα εμφάνισή της σήμερα, καταδίκασε τις επιθέσεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη. Απευθυνόμενη σε υποστηρικτές του πατέρα της, η Αΐσα Καντάφι καταδίκαζε τις ΝΑΤΟϊκές επιδρομές και τις συνέκρινε με εκείνες του 1986 στην Τρίπολη.


Keywords
Τυχαία Θέματα