VIDEO-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: To περίγραμμα λύσης της Ελληνοκυπριακής πλευράς

21:56 26/1/2012 - Πηγή: 24wro
Αποκαλυπτικές πληροφορίες για τις θέσεις της ε/κ πλευράς, όπως αυτές δόθηκαν στα ΗΕ...
μέσα από το περίγραμμα λύσης, παρουσιάζει το Σίγμα και το Sigmalive.

«Στο εδαφικό η ε/κ πλευρά ζητεί την επιστροφή της Μόρφου, της Αμμοχώστου καθώς και της γραμμής που συνδέει τις δυο πόλεις και περιλαμβάνει χωριά όπως η Άσσια, η Βατυλή, η Λύση και η Κοντέα. Επιπλέον ζητούμε και επιστροφή μέρους της Καρπασίας.

Με τις εδαφικές αναπροσαρμογές η πλευρά μας ζητεί στην
ουσία την επιστροφή 100 χιλιάδων προσφυγών υπό ε/κ διοίκηση. Αυτό βοηθά και στην πιο εύκολη επίλυση του περιουσιακού.

Αυτό σημαίνει, βάσει των θέσεων μας, οτι αυτόματα 100 χιλιάδες προσφυγές θα πάρουν πίσω τις περιουσίες τους. Άρα δικαία επιμένουμε στη διασύνδεση των δυο κεφαλαίων

Στην ουσία λοιπόν παραμένουν μονό 60 χιλιάδες πρόσφυγες για τους οποίους εκκρεμεί το θέμα αποκατάστασης της περιουσίας τους, αν θα επιστρέψουν υπό τ/κ διοίκηση.

Επιπλέον η πλευρά μας ζητεί όπως μετά από μια μεταβατική περίοδο όλοι ανεξαιρέτως οι Κύπριοι να μπορούν να απολαμβάνουν και τις 4 ελευθερίες. Δηλαδή για να το κάνουμε αντιληπτό, ένας Ε/κ θα μπορεί να αγοράσει σπίτι η να ανοίξει επιχείρηση στην Κερύνεια, με τη μονή διαφορά οτι δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου στην Κερύνεια ώστε να μην επηρεαστεί η ισορροπία στο τ/κ συνιστούν κρατίδιο.

Στο θέμα των εποίκων έχουμε θέσει ως οροφή τις 50.000 διευκρινίζοντας οτι αυτό είναι το ανώτατο όριο των Τούρκων που θα πάρουν την ιθαγένεια της Ενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο θέμα της εκτελεστικής εξουσίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθαρίζει οτι αν ο Έρογλου δεν επαναβεβαιώσει τα συμφωνηθέντα με τον Ταλατ, δηλαδή εκ περιτροπής προεδρία με διασταυρούμενη και σταθμισμένη ψήφο, τότε η πλευρά μας θα επιστρέψει στην αμέσως προηγουμένη θέση της για ε/κ πρόεδρο και τ/κ αντιπρόεδρο.

Τέλος στο περίγραμμα καθίσταται σαφές οτι η πλευρά μας σε καμιά περίπτωση δέχεται η λυση να καταστεί πρωτογενές δίκαιο της ΕΕ, όπως ζητούν οι Τούρκοι. Υπάρχουν ομως σημαντικές πληροφορίες και για το δραματικό παρασκήνιο λίγο πριν την ανάγνωση της τελικής δήλωσης του ΓΓ.

H προϋπόθεση για σύγκληση Διεθνούς Διάσκεψης σύμφωνα με τα όσα προνοούν τα ψηφίσματα του ΣΑ, προστέθηκε μετά από επιμονή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μάλιστα όπως μας αποκάλυψε διπλωματική πηγή ο Πρόεδρος ξεκαθάρισε στον Μπαν Κι Μουν οτι εάν αγνοήσει τα ψηφίσματα του ΣΑ και τη θέση της πλευράς μας, και προχωρήσει στη σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης, τότε δεν θα διστάσουμε να ζητήσουμε από τις χώρες που μας στηρίζουν στο ΣΑ να μην υιοθετήσουν ξανά καμιά έκθεση του ή να υιοθετήσουν ακόμα και ψήφισμα που θα τον κακίζει.

Πάντως όπως μας ανέφερε η ιδία πηγή ο ΓΓ δήλωσε ότι σε καμιά περίπτωση έχει πρόθεση να αγνοήσει τα ψηφίσματα του ΣΑ»

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα