VIDEO: O Guardian γράφει για το τελευταίο βράδυ του 77χρονου

07:28 6/4/2012 - Πηγή: 24wro
Το βράδυ πριν πεθάνει, ο Δημήτρης Χριστούλας καθόταν μόνος στο μπαλκόνι του, ανάμεσα σε μια φτέρη και την συρόμενη πόρτα που οδηγούσε στο διαμέρισμά του.

Τις τελευταίες στιγμές του 77χρονου συνταξιούχου πριν την αυτοκτονία του στο Σύνταγμα περιγράφει σήμερα ένα συγκλονιστικό άρθρο της Guardian.

«Η μοναχικότητά του ξεχώριζε», είπε η Φανή Θεοδωροπούλου, μια γειτόνισσα που έμενε απέναντι. «Όμως ήταν κύριος, ένας καλός άνθρωπος,
δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό».

Την επόμενη μέρα ο συνταξιούχος φαρμακοποιός, αφού σιγουρεύτηκε ότι είχε κλειδώσει καλά το διαμέρισμά του, περπάτησε στην οδό Λογοθετίδη και κατευθύνθηκε προς την πλατεία Συντάγματος. Είχε πάρει την απόφαση που θα τον μετέτρεπε σε σύμβολο των ανισοτήτων της Ελλάδας του χρέους, υπογραμμίζει το δημοσίευμα και σχολιάζει τη χθεσινοβραδινή συγκέντρωση και τα επεισόδια.

«Μέχρι τις 9 το πρωί, καθώς η Αθήνα ξυπνά, ο 77χρονος είχε αυτοκτονήσει με μια σφαίρα στο κεφάλι λίγα μόλις μέτρα μακριά από τη βουλή», αναφέρει η αρθρογράφος Helena Smith.

«Διάλεξε αυτό το μέρος γιατί ήταν κάτω από το δέντρο όπου είχε στήσει τη σκηνή του όταν κατασκήνωναν εδώ οι Αγανακτισμένοι το καλοκαίρι», υποστηρίζει ο Νικόλας Φωτόπουλος.

«Τον θυμάμαι καλά. Καθόταν στο παγκάκι και χαιρετούσε τους περαστικούς. Οι άνθρωποι νιώθουν πολύ θυμωμένοι, πολύ θιγμένοι γιατί σε αυτόν τον άνθρωπο βλέπουν πόσο πολύ μας έχουν πιέσει. Το είπε και στο σημείωμά του. Είχε φτάσει στο σημείο να μην μπορεί να επιβιώσει με αξιοπρέπεια με την σύνταξή του, που είχε περικοπεί. Πείτε μου, πώς να επιβιώσει κανείς με σχεδόν τίποτα;»

Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ της Guardian:
mediagate.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα