UEFA: Απέβαλαν τη Φενέρμπαχτε από το Champions League

23:25 24/8/2011 - Πηγή: 24wro
Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Τουρκίας, κατόπιν "συστάσεως" της UEFA, απέβαλλε...
την πρωταθλήτρια Φενέρμπαχτσε από τους ομίλους του Champions League!


Με ανακοίνωση της λοιπόν την Τετάρτη η Ομοσπονδία της γειτονικής χώρας γνωστοποίησε πως έλαβε επιστολή από την UEFA με την οποία η ευρωπαϊκή ομοσπονδία τους ζητούσε να αποσύρουν τη συμμετοχή της Φενέρμπαχτσε από τους ομίλους του Champions League.

Οι λόγοι της αποβολής έχουν να κάνουν με την εν εξελίξει έρευνα για το σκάνδαλο των "στημένων" στην Τουρκία, στο οποίο εμπλέκεται η "Φενέρ".

Η τουρκική ομοσπονδία έχει αποφασίσει να μην υποβιβάσει την ομάδα από τη Super Lig, αλλά το πρωτάθλημα έχει αναβληθεί καθώς είναι ακόμα σε εξέλιξη η δικαστική διερεύνηση για το θέμα των "στημένων". Κατόπιν πάντως της εισηγήσεως της UEFA, η τουρκική ομοσπονδία αποφάσισε την αποβολή της Φενέρμπαχτσε από το Champions League.

Tέλος, δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό το ποια ομάδα θα αντικαταστήσει τη Φενέρ στους ομίλους, αλλά πιθανότατα αυτή να είναι η Τράπζονσπορ, η οποία αποκλείστηκε στα προκριματικά.

"Σε επιστολή που εστάλη στις 23 Αυγούστου στην Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η UEFA, τονίζει πως η Φενέρμπαχτσε πρέπει να αποσυρθεί κατ' ίδίαν πρωτοβουλία από το Champions League, και να αποβληθεί σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν συμβεί. Εάν δεν γίνει τίποτα από τα δύο, η UEFA θα ξεκινήσει έρευνα, για τα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρό μας και στη χώρα μας", αναφέρει η ανακοίνωση της τουρκικής ομοσπονδίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα