To παρεμπόριο ανθεί...

10:40 23/10/2012 - Πηγή: 24wro
Στους καιρούς της κρίσης τα προϊόντα μαϊμούδες πολλαπλασιάζονται. Αυτό δείχνει μια...
μελέτη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Ιταλία και η οποία έδειξε ότι η αγορά στη γειτονική χώρα έχει κατακλυστεί ακόμα και από σαπούνια και σαμπουάν που είναι απομιμήσεις αντίστοιχων προϊόντων πολυεθνικών εταιρειών.

Το εμπόριο των "μαϊμούδων" είναι ιδιαίτερα επικερδές καθώς ο τζίρος τους στην Ιταλία έφασε τα 6,9 δις. ευρώ το 2010 και αφορούσε κυρίως ρούχα, αξεσουάρ, DVD, video
games και CD. Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Censis υπολογίζεται ότι το κράτος έχασε φορολογικά έσοδα της τάξης του 1,7 δις. ευρώ.

Τα καλλυντικά είναι η κατηγορία με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη προϊόντων «μαϊμού» με τις πωλήσεις κραγιόν και μολυβιών να αυξάνονται έως και 15 φορές. Αλλά και στα τρόφιμα συναντά κανείς απομιμήσεις, με την Parmigiano Reggiano, τη γνωστή σε όλους μας παρμεζάνα, να βρίσκεται στην κορυφή. Μάλιστα οι πωλήσεις στα τρόφιμα "μαϊμού" υπολογίζεται ότι ξεπέρασαν έφτασαν το 1,1 δις. ευρώ το 2010. Και επειδή η παρμεζάνα αποτελεί και ένα από τα πλέον διαδεδομένα ιταλικά προϊόντα στις ξένες αγορές, καλό θα είναι να είμαστε υποψιασμένοι την επόμενη φορά που θα την βρούμε σε τιμή που φαντάζει εξωπραγματικά χαμηλή.

moneypro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα