Tips για την τέλεια profile pic που θα σαρώσει στα like!

19:00 12/8/2013 - Πηγή: 24wro

Είσαι όμορφη όσο κρατάει η δοκιμαστική έκδοση του photoshop... είναι ένα από τα μότο της νέας εποχής. Άλλο ένα όπλο στη μάχη για την τέλεια φωτογραφία των προφίλ μας στα κοινωνικά δίκτυα.

Γιατί αντί να ασχολείσαι με πράγματα που αλλοιώνουν την εικόνα σου, (όπως η κακή χρήση του photoshop) απλά δεν βάφεσαι σωστά; Το make up είναι ένας φυσικός τρόπος να αναδείξουμε την ομορφιά μας και να τονίσουμε ή να καμουφλάρουμε ό,τι δεν μας αρέσει.

Παρακάτω ακολουθούν τα σημεία που πρέπει να προσέξεις όταν βάφεσαι, και
θα είσαι ανά πάσα στιγμή έτοιμη για την σούπερ profile picture που θα σαρώσει στα like!

1 – Μαλλιά

1α – Φέρε τα μαλλιά ή τη φράντζα σου από τη μεριά που σε κολακεύει, ώστε να αναδείξεις το καλό σου προφίλ!

1β – Προτίμησε το κυματιστό look. Πριν τραβήξεις τη φωτογραφία πέρνα τα δάχτυλα σου μέσα από τα μαλλιά ή γύρνα τα γρήγορα ανάποδα για να αποκτήσουν όγκο! Εδώ, το μεγάλο τρικ είναι να τα φέρεις όλα από τη μία πλευρά-και πιο μοιραία και φαίνονται πλούσια σε όγκο!

2 – Επιδερμίδα

Δέρμα καμβάς & Ζυγωματικά!

Μην πολυβαφτείς και μοιάζεις με ήρωα του γιαπωνέζικου θεάτρου σκιών με τα λευκά πρόσωπα. Κάλυψε τις όποιες κοκκινίλες ή σημάδια ακμής, ενώ κάνε το ρουζ τον καλύτερο σου φίλο! Προσοχή όμως στην απόχρωση. Επίλεξε μία σε γήινους τόνους κοντά στο δερματικό σου τόνο, και άπλωσε την έτσι, ώστε να κάνεις γωνίες στο πρόσωπο σου για να φαίνεται πιο αδύνατο και σαγηνευτικό. Για να το πετύχεις αυτό, οι τρόποι είναι 2: ή ρουφάς τα μάγουλα σου προς τα μέσα απλώνοντας στο σημείο που κάνει την κοιλότητα το ρους ή παρατηρείς που το πρόσωπο σου κάνει φυσικές σκιάσεις και πας και τις ενισχύεις με χρώμα (ο τρόπος για να το δεις αυτό είναι αν πέσει φωτισμός στο πρόσωπο σου με φορά από πάνω προς τα κάτω).

3 – Κόγχη ματιών

Στην εκεί περιοχή την εσωτερική γωνία του ματιού, κοντά δηλαδή στη μύτη άπλωσε σωστά το concealer και μην πασαλειφτείς απλά. Είναι μια περιοχή παραμελημένη, που ευθύνεται για το εφέ των κουρασμένων και πρησμένων ματιών. Είναι το τρικ των μακιγιέρ των σταρ!

4 – Φρύδια

Ένα σωστό και περιποιημένο σχήμα είναι από μόνο του ικανό να απογειώσει το βλέμμα σου! Καθάριζε μια φορά την εβδομάδα τις τριχούλες για να διατηρήσεις το σχήμα τους, ενώ αν έχεις κενά γέμισε τα με ένα απαλό μολύβι ματιών ή μια σκιά αντίστοιχη με τα χρώματα σου.

5 – Η περιοχή του κάτω βλεφάρου

Χρειάζεσαι ένα καλό concealer, 1 τόνο πιο σκούρο από το make up ή την πούδρα σου για ξεκούραστο βλέμμα χωρίς μαύρους κύκλους. Μην χρησιμοποιείς ανοιχτότερο concealer, γιατί στη φωτογραφία θα φαίνεται σαν να έχεις σκόνη κιμωλίας κάτω από τα μάτια και δεν είναι κολακευτικό.

6 – Χειλάκι πετροκέρασο

Αν με τα κραγιόν δεν τα πας καλά, απόφυγε τα. Βάλε κάποιο έντονο lipgloss, αλλά άπλωσε το με το δάκτυλο σου-μυστικό από επαγγελματίες μακιγιέρ για πιο φυσικό αποτέλεσμα. Αν όντως θες να βάλεις κραγιόν, κάντο με τον παραπάνω τρόπο, αλλά ταμποναριστά!

7 – Μύτη

Προκύπτει πολλές φορές πρόβλημα επειδή κακοβαφόμαστε πάνω στη βιασύνη μας, και μετά στη φωτογραφία ακόμα κι αν έχουμε γαλλική μυτούλα μοιάζουμε με της γερακίνας γιο!!! Το μυστικό είναι να χρησιμοποιούμε σε κάθε πλευρά concealer πιο σκούρο από το make up μας και μετά να το αναμείξουμε προσεκτικά. Τέλος στη ράχη της μύτης απλώς πέρνα μια πούδρα σε πιο ελαφριά απόχρωση, για εφέ μικρότερης μύτης.

Bonus Tips

Έντονες βλεφαρίδες! Πολλή, μα πάρα πολλή μάσκαρα, και 2 και 3 και 4 στρώσεις! Όμως, μόνο στο πάνω βλέφαρο, ποτέ στο κάτω.
Για ξεκούραστο βλέμμα, στο εσωτερικό του ματιού μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μολύβι σε ανοιχτή μπεζ περλέ απόχρωση.
Αν το πρόσωπο σου έχει έντονες γωνίες, πάρε ένα ρουζ σε πιο ροδαλή απόχρωση, χαμογέλαση στον καθρέφτη σου και εκεί που φουσκώνουν παίρνα το πινέλο σου!
Αν πιάνει το χέρι σου, για πιο σαρκώδη χείλη, άπλωσε το κραγιόν που επιθυμείς και στο κέντρο ένα πιο ανοιχτής απόχρωσης. Έπειτα, βάλε lip gloss!
H σωστή στάση του κεφαλιού: με ελαφριά κλίση προς το πλάι και φορά ελαφριά προς τα κάτω. Ιδανικά το άτομο που σε φωτογραφίζει θα πρέπει να είναι από πάνω.
ΠΟΤΕ μην κάνεις duckface!

ediva.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα