TΕΛΙΚΟ: Ιταλία-Ελλάδα 82-73

00:55 15/8/2011 - Πηγή: 24wro
H πρώτη ήττα της Ελλάδας…




Δεκάλεπτα: 19-11, 42-32, 66-58, 82-73

Σύνοψη τρίτου δεκαλέπτου

Οι διεθνείς έκαναν μία απόπειρα αντεπίθεσης στο ξεκίνημα της επανάληψης (45-38), αλλά τα δύο συνεχή τρίποντα του Μπαρνιάνι τούς έκοψαν τη φόρα φέρνοντας τη διαφορά για πρώτη φορά στο +13 υπέρ της Ιταλίας, 53-40. Η Εθνική μετά και το τάιμ άουτ του Ηλία Ζούρου έδειξε σημάδια ανάκαμψης πλησιάζοντας στους οκτώ (53-45), αλλά ο ασταμάτητος άσος των Ράπτορς δεν επέτρεψε την περαιτέρω μείωση της διαφοράς και το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 66-58.

Σύνοψη
δεύτερου δεκαλέπτου

Με τον Μάρκο Μορντέντε να εξελίσσεται σε νέο πονοκέφαλο για την ελληνική άμυνα, η Ιταλία έφτασε με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου στο +12 (23-11). Με μπροστάρηδες τον Γιάννη Μπουρούση (κυρίως) και τον Νίκο Ζήση, η Εθνική ψαλίδισε τη διαφορά στους τέσσερις (28-24) και λίγο αργότερα στους τρεις (31-28) με δύο συνεχή καλάθια του Κώστα Κουφού. Η επιστροφή των Μπαρνιάνι και Γκαλινάρι στο παρκέ και τα πολλά ελληνικά λάθη, ωστόσο, επέτρεψαν στην ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζάνι να κλείσει το πρώτο μέρος με ένα σερί 7-0 και σκορ 42-32.

Σύνοψη πρώτου δεκαλέπτου

Η Εθνική ξεκίνησε τον αγώνα με πολύ ψηλό σχήμα, αποτελούμενο από τους Ξανθόπουλο, Ζήση, Καϊμακόγλου (αντί του Παπανικολάου που έμεινε εκτός λόγω ίωσης), Φώτση και Μπουρούση. Ο επιθετικός οίστρος του Ντανίλο Γκαλινάρι και η προβληματική επιθετική λειτουργία της ελληνικής ομάδας είχαν συνέπεια οι «ατζούρι» να περάσουν από νωρίς σε ρόλο οδηγού (5-0) και να ξεφύγουν ακόμη και με +9 (17-8). Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν ξέφυγαν από τη μετριότητα στο υπόλοιπο του πρώτου δεκαλέπτου, που ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους μπροστά με 19-11.

* Στο φύλλο αγώνα η Ιταλία έχει δηλώσει 14 παίκτες, ανάμεσα στους οποίους δεν είναι ο Μάρκο Μπελινέλι. Η Ελλάδα έχει δηλώσει 13 παίκτες έχοντας εκτός τον ανέτοιμο Νικ Καλάθη και τους Παπανικολάου (λόγω ίωσης) και Χαραλαμπίδη.

Ιταλία: Ποέτα, Μαντσινέλι, Μπαρνιάνι, Γκαλινάρι, Μορντέντε, Βιτάλι, Μέλι, Κουζίν, Ντατόμε, Ρέντσι, Χάκετ, Τσιντσιαρίνι, Μαεστράντσι, Καραρέτο.

Ελλάδα: Βασιλειάδης, Μπουρούσης, Ζήσης, Ξανθόπουλος, Φώτσης, Μαυροειδής, Κουφός, Βουγιούκας, Καϊμακόγλου, Σλούκας, Μάντζαρης, Μπράμος, Καλάθης.
Keywords
Τυχαία Θέματα