SOS για την απογραφή των συνταξιούχων

15:15 26/9/2011 - Πηγή: 24wro
Έκκληση έκανε στους συνταξιούχους να απογραφούν έως τις 30... Σεπτεμβρίου, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μέσω της εκπομπής της Ειρήνης Βανταράκη και της Ελισάβετ Τσάπου.

Ο διοικητής τόνισε ότι δεν θα δώσουν καμία παράταση και πως εάν ο συνταξιούχος δεν απογραφεί δεν θα λάβει την σύνταξη του Οκτωβρίου στις 22 του μήνα αλλά αμέσως μετά αφότου απογραφεί.

Αυτό σημαίνει ότι κανείς από τους συνταξιούχους δεν θα χάσει την σύνταξή του.
Ο κύριος Σπυρόπουλος αναφέρθηκε στην διαδικασία της απογραφής η οποία γίνεται αποκλειστικά στην τράπεζα την οποία ο συνταξιούχος λαμβάνει την σύνταξή του. Με την ένδειξη της αστυνομικής ταυτότητας, του ΑΜΚΑ, το πρόσφατο εκκαθαριστικό σημείωμα της σύνταξης και το βιβλιάριο της τράπεζας μπορεί ο κάθε συνταξιούχος να απογραφεί.

Αν δεν μπορεί ο ίδιος ο δικαιούχος, έχει τη δυνατότητα να ορίσει πληρεξούσιο. Σε περιπτώσεις όπου ο συνταξιούχος είναι ανάπηρος ή μένει σε απομακρυσμένη περιοχή μπορεί να επικοινωνεί με το ΙΚΑ και θα απογράφεται στο σπίτι του από υπάλληλο της υπηρεσίας. Με την διαδικασία της απογραφής το ταμείο θα μπορέσει να εξαλείψει της συντάξεις μαϊμού και όσοι έχουν λάβει την σύνταξή ανθρώπων που δεν βρίσκονται εν ζωη..
Keywords
Τυχαία Θέματα