Oι έλληνες αγοράζουν online τα ταξίδια τους

00:53 10/12/2012 - Πηγή: 24wro
Οι έλληνες αγοράζουν όλο και περισσότερο ταξιδιωτικές υπηρεσίες μέσω διαδικτύου...
Σύμφωνα με τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργο Δουκίδη, τέσσερις δικτυακοί τόποι διακοπών και ταξιδιωτικών εισιτηρίων το 2012 θα πραγματοποιήσουν τζίρο της τάξης του μισού δις. ευρώ. Πρόκειται για τους δικτυακούς τόπους pamediakopes.gr, airtickets.gr, travelplanet24.com
και aegeanair.com που συνιστά τον επίσημο δικτυακό τόπο της αεροπορικής εταιρείας Aegean. Η ταξιδιωτική αγορά ανέρχεται διαρκώς και σήμερα απορροφά περίπου το 1/5 της δαπάνης των ελλήνων που πραγματοποιείται ηλεκτρονικά.

Ο άλλος τομέας που προκαλεί μεγάλο όγκο του online συναλλαγών είναι οι αγορές ηλεκτρονικών (π.χ. προϊόντα υπολογιστών, καμερών κ.λπ.). Το 2012 το ηλεκτρονικό εμπόριο σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του ΟΠΑ, διευρύνθηκε κατά 61% και ανήλθε σε 2,9 δις. ευρώ. Παρά την θεαματική όμως αύξηση, υστερεί του ευρωπαϊκού μέσου όρου, ο οποίος αντιστοιχεί στην Ελλάδα σε συναλλαγές άνω των 5 δις. ευρώ. Η αγορά όμως ανέρχεται δυναμικά, καθώς οι έλληνες αφενός εξοικειώνονται με τις διαδικτυακές συναλλαγές, αφετέρου δε πλέον ανακαλύπτουν ευελιξία σ’ αυτές (π.χ. λιγότερες μετακινήσεις, παράδοση προϊόντων στην έδρα τους κ.ά.).

Σύμφωνα με την έρευνα, σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου πλέον διαδραματίζουν και η πώληση υπηρεσιών, εκτός του τομέα αναψυχής και ταξιδίων. Ειδικότερα αύξηση παρατηρείται στις πωλήσεις υπηρεσιών ασφάλειας ζωής και αυτοκινήτου, η πώληση χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κ.ά. Αυτού του είδους οι πωλήσεις παραμένουν χαμηλές ακόμη, αλλά πλέον αποκτούν μια κρίσιμη μάζα καταναλωτών.

moneypro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα