Oι 25 επίλεκτοι του Σάντος

13:03 18/5/2012 - Πηγή: 24wro
Αν μπορούσα θα τους έπαιρνα όλους, αλλά δεν γίνεται...
Με πληρώνουν για να παίρνω δύσκολες αποφάσεις, δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής.

Μπορεί να χρειάστηκε αρκετούς περισσότερους ποδοσφαιριστές για να πάρει η Εθνική ομάδα την πρόκριση στην τελική φάση του Euro αλλά ο Φερνάντο Σάντος ήταν αναγκασμένος να επιλέξει μόλις 25 για την προετοιμασία. «Αν μπορούσα θα τους έπαιρνα όλους, αλλά δεν γίνεται. Με πληρώνουν για να παίρνω δύσκολες αποφάσεις», δήλωσε ο Πορτογάλος, που άφησε εκτός τους Χριστοδουλόπουλο,
Σπυρόπουλο, Βύντρα, Καρνέζη, Χιώτη και Αθανασιάδη ενώ κάλεσε τους Μαλεζά, Τζαβέλλα, Τζιόλη, Φορτούνη και Μήτρογλου. Άλλοι δύο παίκτες θα μείνουν εκτός μέχρι τις 29 Μαϊου.
Αναλυτικά είναι οι:
Τερματοφύλακες: Mιχάλης Σηφάκης (Άρης), Κώστας Χαλκιάς (ΠΑΟΚ), Αλέξανδρος Τζόρβας (Παλέρμο).
Αμυντικοί: Βασίλης Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Κυριάκος Παπαδόπουλος (Σάλκε), Στέλιος Μαλεζάς (ΠΑΟΚ), Χοσέ Χολέμπας (Ολυμπιακός), Γιώργος Τζαβέλλας (Μονακό), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Βέρντερ Βρέμης).
Μέσοι: Αλέξανδρος Τζιόλης (Μονακό), Γρηγόρης Μάκος (ΑΕΚ), Γιάννης Μανιάτης (Ολυμπιακός), Κώστας Κατσουράνης (Παναθηναϊκός), Γιώργος Καραγκούνης (Παναθηναϊκός), Γιώργος Φωτάκης (ΠΑΟΚ), Κώστας Φορτούνης (Καϊζερσλάουτερν), Παναγιώτης Κονέ (Μπολόνια), Σωτήρης Νίνης (Παναθηναϊκός), Γιάννης Φετφατζίδης (Ολυμπιακός).
Επιθετικοί: Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ), Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Φάνης Γκέκας (Σαμσουνσπόρ), Νίκος Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ), Κώστας Μήτρογλου (Ατρόμητος).

Αναλυτικά, ο Φερνάντο Σάντος μίλησε για:
-το σκεπτικό με το οποίο επέλεξε τους παίκτες: «Κοιτάξαμε να υπάρχει ισορροπία μεταξύ εμπειρίας και φρεσκάδας. Σε μία μεγάλη διοργάνωση θα χρειαστείς και τα δύο στοιχεία. Πρόκειται κατά την άποψή μου για μία ισορροπημένη αποστολή».
-τους παίκτες που έμειναν εκτός: «Ξεκαθάρισα από την αρχή ότι κάποιοι θα αισθανθούν άσχημα και αδικημένοι. Δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αν μπορούσα, θα τους έπαιρνα όλους, αλλά είναι αδύνατο. Αναγκαστικά κάποιοι έμειναν έξω και αισθάνομαι άσχημα. Είναι από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να πάρει ένας προπονητής. Όμως για αυτό το λόγο είμαι σε αυτή τη θέση, για να λαμβάνω δύσκολες αποφάσεις και να αναλαμβάνω την ευθύνη για αυτές. Είναι βαρύ για αυτούς που έχουν μείνει απέξω. Από αυτούς τους 25, όλοι μέσα τους θα πιστεύουν και είμαι σίγουρος πως θα κάνουν τα πάντα για να είναι στην τελική λίστα των 23 παικτών. Κι αυτή θα είναι μία δύσκολη απόφαση, γιατί θα πρέπει να κοπούν δύο. Είναι μια απόφαση που θα πάρω εγώ μετά το πέρας κάποιων προπονήσεων στην Αυστρία, για να δω πώς ανταποκρίνονται από πλευράς φυσικής κατάστασης και αγωνιστικού ρυθμού. Μην ξεχνάμε πως υπάρχουν παίκτες που αγωνίζονται στα πλέι οφ κι έχουν μεγάλη καταπόνηση. Ελπίζουμε να μην υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Με αυτό το σκεπτικό επιλέξαμε την αποστολή».
-το αν επικοινώνησε με τους παίκτες που δεν επελέγησαν: «Δεν έχει κάποια λογική αυτό.
Keywords
Τυχαία Θέματα