Mercedes-Benz SLS AMG Roadster: Η εξέλιξη συνεχίζεται

01:00 8/5/2011 - Πηγή: 24wro
Το πρόσφατο παράδειγμα της SLS AMG πρόκειται να ακολουθήσει σύντομα η "ανοιχτή" εκδοχή ...του επιβλητικού supercar της Mercedes-Benz....
Όπως αποκαλύπτουν οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του αυτοκινήτου, οι δοκιμές εξέλιξης έχουν περάσει στην τελική ευθεία.

Οι σχεδιαστικές και μη προδιαγραφές του γερμανικού roadster έχουν, πια, αποκρυσταλλωθεί, γεγονός στο οποίο συνέβαλλε καθοριστικά η δημιουργία των ψηφιακών πρωτότυπων, που με τη σειρά τους επιτάχυναν την εξελικτική διαδικασία.

Χάρη σε αυτά, οι μηχανικοί
της Mercedes-Benz είχαν τη δυνατότητα να ορίσουν εκ των προτέρων την κατανομή του βάρους, την ακριβή θέση του κινητήρα και το κέντρο βάρους, όπως και να πάρουν μια πρώτη γεύση για τις αεροδυναμικές "επιδόσεις" του αμαξώματος και τη συμπεριφορά του συνόλου στην άσφαλτο.

Με σκοπό την εξασφάλιση της απαιτούμενης ακαμψίας το αλουμινένιο πλαίσιο ενισχύθηκε, χωρίς ωστόσο να αυξηθεί σημαντικά το βάρος του. Σε σχέση με την coupe εκδοχή του αυτοκινήτου, το πλαίσιο της SLS AMG Roadster είναι κατά 2 κιλά βαρύτερο, φτάνοντας τα 243 κιλά.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την υφασμάτινη οροφή, ένας ηλεκτρο-υδραυλικός μηχανισμός αναλαμβάνει την αναδίπλωσή της, διαδικασία που διαρκεί μόλις 11 δευτερόλεπτα και μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι την ταχύτητα των 50 χλμ./ώρα.
Χωρίς ουσιαστικές διαφοροποιήσεις, τέλος, αναμένεται να διατηρηθεί ο οκτακύλινδρος κινητήρας των 6,3 λίτρων, ο οποίος φέρει την υπογραφή της AMG και αποδίδει 571 ίππους.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την SLS AMG Roadster αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στους επόμενους μήνες, λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα του γερμανικού supercar στις 13 Σεπτεμβρίου στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.
Keywords
Τυχαία Θέματα