Hamburger Abendblatt: Ελλάδα, ο ζητιάνος της Ευρώπης

10:57 25/12/2012 - Πηγή: 24wro
Τη δύσκολη οικονομική κατάσταση πουεπικρατεί στην Ελλάδα παρουσιάζει μέσα από ένα...
σημερινό της άρθρο η γερμανική εφημερίδα Hamburger Abendblatt, χαρακτηρίζοντάς τη μάλιστα “ζητιάνο της Ευρώπης” και καλώντας τη γερμανική κυβέρνηση να βοηθήσει με κάθε τρόπο την Ελλάδα να ορθοποδήσει.

“Η Ελλάδα είναι ο άστεγος
της Ευρώπης, ο ζητιάνος της Ευρώπης. Εξαρτάται από την ξένη βοήθεια για να επιβιώσει και να μείνει υγιής, κι αυτό με όσο γίνεται περισσότερη αξιοπρέπεια”, σημειώνει στο άρθρο της η εφημερίδα, και συνεχίζει: “ Ο χλευασμός ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες έχει καταρριφθεί καιρό τώρα. Είναι πλέον φανερό ότι οι Έλληνες τα προηγούμενα χρόνια, αν και κατέβαλλαν το μέγιστο των προσωπικών προσπαθειών, και παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω των μεταρρυθμίσεων, δεν κατάφεραν να εμποδίσουν τη σήψη του κράτους και του κοινωνικού ιστού. Η Ελλάδα δεν μπορεί πια μόνη της να απαλλαγεί από την παγίδα της υπερχρέωσης. Η Ελλάδα δεν μπορεί να σταματήσει μόνη της την πτώση της”.

Το άρθρο καταλήγει ως εξής: “Η Γερμανία είναι τόσο πλούσια σήμερα, όσο καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη. Είμαστε πλούσιοι, διότι κάποτε μας βοήθησαν να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας μετά το Β` Παγκόσμιο Πόλεμο, να θρηνήσουμε για τα εγκλήματα και να τα τιμωρήσουμε, να φτιάξουμε μια κοινωνία που κάνει πράγματα με νόημα για την ίδια και για τους άλλους”

24h.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα