H Βρετανία ζητάει βοήθεια από τις ΗΠΑ

17:15 14/8/2011 - Πηγή: 24wro
Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός, όπως μεταδίδουν το NBC και ABC News, ότι η Βρετανία ζήτησε τη συνδρομή των ΗΠΑ για ...την αντιμετώπιση καταστάσεων σαν αυτές που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα NBC και ABC News,
ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρώην αρχηγό της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Μπιλ Μπράτον. Το αίτημα του Βρετανού πρωθυπουργού, προς τον κ. Μπράτον, ήταν να αναλάβει καθήκοντα συμβούλου της Σκότλαντ Γιαρντ.

Πάντως την είδηση επιβεβαίωσε και το πρωθυπουργικό γραφείο, με ανακοίνωσή του που αναφέρει τα ακόλουθα:
“Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε σήμερα με τον Μπιλ Μπράτον για να τον ευχαριστήσει επειδή δέχθηκε να συμμετάσχει σε πολλές συναντήσεις το φθινόπωρο στη Βρετανία για να μοιραστεί την εμπειρία του στην αντιμετώπιση των συμμοριών όταν ήταν αρχηγός της αστυνομίας της Βοστώνης, της Νέας Υόρκης και του Λος Αντζελες”.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι οι ΗΠΑ αποδέχθηκαν την πρόσκληση, όπως δήλωσε στο NBC και ο κ. Μπράτον, αν και όπως τόνισε αυτό δε σημαίνει ότι θα εγκατασταθεί μόνιμα στη Βρετανία, ομάδα από τις ΗΠΑ.

Τέλος, όπως δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν, η Βρετανία θα επιμείνει στο σχέδιό της για μεταρρυθμίσεις στην αστυνομία, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η μείωση του αριθμού των αστυνομικών, παρά τις πρόσφατες ταραχές σε ολόκληρη τη χώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα