H σημερινή μέρα ανήκει στο Μάντσεστερ

21:40 14/5/2011 - Πηγή: 24wro
Με τη Γιουνάιτεντ να πανηγυρίζει το 19ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και τη...
Σίτι να επιστρέφει στους τίτλους μετά από 35 ολόκληρα χρόνια, η σημερινή μέρα ανήκει αποκλειστικά στην πόλη του Μάντσεστερ.


Αν θέλει να βρει κανείς που γίνεται απόψε το μεγαλύτερο πάρτι στον κόσμο δεν χρειάζεται να ψάξει πολύ. Η - ούτως ή άλλως έντονη - νυχτερινή ζωή του Μάντσεστερ απόψε έχει την τιμητική της με την πόλη να γλεντάει και να πανηγυρίζει τους σημερινούς θριάμβους των δύο ομάδων της.

Η Γιουνάιτεντ, έστω και δύσκολα, πήρε το βαθμό που ήθελε
στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπλάκμπερν, εξασφάλισε και μαθηματικά τον 19ο τίτλο της κι έγραψε ιστορία αφού είναι πια η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Αγγλία, αφήνοντας πίσω της τη Λίβερπουλ με 18.

Το έχουμε ξαναγράψει ότι αυτή η ομάδα δεν θα περάσει στην ιστορία ως μία από τις πιο λαμπρές Γιουνάιτεντ των τελευταίων χρόνων, αλλά δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τη Γιουνάιτεντ μεγάλη.

Με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να έχει εμφυσήσει σε μία ακόμη ομάδα του τη νοοτροπία του νικητή, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι από σήμερα η πιο πετυχημένη ομάδα του αγγλικού ποδοσφαίρου και βάζει πια πλώρη για να διεκδικήσει τον τίτλο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η σεζόν δεν τελειώνει εδώ αφού υπάρχει ακόμα ο μεγάλος τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ εκεί όπου στοχεύει στην κατάκτηση του τροπαίου για τέταρτη φορά ώστε να συνεχίσει και στο κυνήγι των πέντε τίτλων της Λίβερπουλ.

Για τη Σίτι, οι εκπληκτικές εικόνες που παρακολουθήσαμε από την εξέδρα της στο «Γουέμπλεϊ» μιλούν από μόνες τους. Η κατάκτηση του κυπέλλου χάρη στο «χρυσό» γκολ του Γιάγια Τουρέ σήμανε την επιστροφή της ομάδας στους τίτλους για πρώτη φορά από το 1976 και όσο και αν οι «citizens» ονειρεύονται το Τσάμπιονς Λιγκ, καταλαβαίνουν και οι ίδιοι ότι αυτό που μετράει τελικά περισσότερο είναι τα τρόπαια.

Το κύπελλο μπορεί να έχει χάσει την αίγλη του τα τελευταία χρόνια ακόμα και στην Αγγλία, όμως παραμένει ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και πάντα έχει μια ιδιαίτερη αξία για την ομάδα που το κατακτά. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία 20 χρόνια μόλις δύο φορές πήγε ο τίτλος σε ομάδα έξω από τους «τέσσερις μεγάλους» (το 1995 στην Έβερτον και το 2008 στην Πόρτσμουθ).

Όσο σημαντική και αν είναι η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Σίτι έχει ακόμα δρόμο μπροστά της για να καθιερωθεί στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Άλλωστε ως μία από τις πιο πλούσιες και ακριβές ομάδες του κόσμου, δεν έχει τόση ανάγκη τα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο τίτλος της «μεγάλης» ομάδας και το βάρος της φανέλας αποκτούνται μόνο μέσα από κούπες και προς αυτή την κατεύθυνση ο Ρομπέρτο Μαντσίνι και οι παίκτες του έκαναν σήμερα ένα πολύ σημαντικό βήμα.

Η έξοδος στα προκριματικά ή ακόμα και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί και να μην οδηγήσει τελικά πουθενά.. Ένας τίτλος, ένα κύπελλο περνάει στην ισ
Keywords
Τυχαία Θέματα