H Moύσα των Windows

07:56 14/11/2012 - Πηγή: 24wro
Όλο και περισσότερες γυναίκες αναλαμβάνουν θέσεις υψηλής ευθύνης σε επιχειρήσεις που...
βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας σπάζοντας σιγά – σιγά το ανδρικό «σερί» και εισάγοντας νέες νοοτροπίες στο εταιρικό μάνατζμεντ. Αυτή τη φορά σειρά έχει η Τζούλι Λάρσον Γκριν, η οποία αναλαμβάνει τα ηνία του τμήματος Windows στη Microsoft και καλείται να επαναφέρει τις ισορροπίες.

Mετά
την αποχώρηση του Στίβεν Σινόφσκυ, ο οποίος ηγήθηκε του τμήματος για 6 χρόνια, η Λάρσον θα πρέπει να εμπνεύσει και πάλι το πνεύμα της ομαδικής δουλειάς σε ένα τμήμα που έχει χάσει το βηματισμό του.

Η καριέρα της 50χρονης Λάρσον στη Microsoft ξεκίνησε το 1993. Ασχολήθηκε κυρίως με την ανάπτυξη του Internet Explorer, καθώς και του Microsoft Office, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή της και στην ανάπτυξη των Windows. Μάλιστα χαρακτηρίσθηκε ως «η Μούσα των Windows 7» για τις καινοτομίες που εισήγαγε στο δημοφιλές λογισμικό, αλλά και για την προσπάθειά της να απλοποιήσει τις λειτουργίες του για να διευκολύνει τους χρήστες. Η Τζούλι Λάρσον Γκριν διδάσκει επίσης στο Πανεπιστήμιο και στις συνεντεύξεις της δεν παραλείπει να τονίζει πόσο σημαντική είναι η ομαδική δουλειά.

parapolitika.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα