G.KELLY: Η παραμυθένια ζωή και το άδοξο τέλος

11:42 4/8/2012 - Πηγή: 24wro
Η Grace Kelly ήταν, για πολλούς λόγους, το αντίθετο της...
Marilyn. Η Monroe ήταν χυμώδης και γεμάτη σεξουαλική ενέργεια. Εκείνη, από την άλλη, ήταν όχι απλώς μια γυναίκα με στυλ αλλά η επιτομή της κομψότητας. Τη δεκαετία του ’50, η Grace Kelly τάραξε τα νερά στο Hollywood, πρωταγωνιστώντας στο «High Society»
και το «Rear Window».

Όμως, με το γάμο της το 1956 με τον πρίγκιπα Rainier του Μονακό, το status της ως παγκόσμιου fashion icon άρχισε να θαμπώνει. Με 11 ταινίες και ένα Όσκαρ στο ενεργητικό της, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη μεγάλη της αγάπη, την υποκριτική, καθώς δεν ταίριαζε με την πριγκιπική ζωή.
Παρά τον πριγκιπικό γάμο, τα κουτσομπολιά στο Hollywood δεν σταμάτησαν να οργιάζουν. Της απέδιδαν σχέσεις με διάφορους ζεν πρεμιέ της εποχής, από τον Ray Milland ως τον William Holden. Κάποια στιγμή, μάλιστα, η γνωστή δημοσιογράφος Hedda Hopper είχε δηλώσει πως τη θεωρούσε εξαρτημένη από το σεξ.

«ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΤΑ 40 ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΟ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ»
Το 1952, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ταινίας της -«High Noon»-, η αδυναμία της Grace για μεγαλύτερους -και δη παντρεμένους- συντρόφους έγινε εμφανής. Συμπρωταγωνιστούσε με τον Gary Cooper και, σύμφωνα με έναν από τους βιογράφους της, ερωτοτροπούσε τόσο με αυτόν όσο και με το σκηνοθέτη, Fred Zinnemann. Παρά το γεγονός ότι ο Cooper ήταν παντρεμένος, χώρισε από τη γυναίκα του, και ενώ βρισκόταν σε σχέση με την ηθοποιό Patricia Neal, λέγεται ότι η Grace ξετρελάθηκε μαζί του. Ήταν αυτή η θερμή της πλευρά που αιχμαλώτιζε άνδρες όπως ο μετρ του ψυχολογικού θρίλερ, Alfred Hitchcock, ο οποίος πραγματικά τη λάτρευε.
Από τις πρώτες της σχέσεις ήταν αυτή με τον καθηγητή της, Don Richardson. Όταν η Grace τον πήγε σπίτι της για να του συστήσει τους γονείς της, η μητέρα της έψαξε τα προσωπικά του έγγραφα και, τρομοκρατημένη, ανακάλυψε χαρτιά διαζυγίου και ένα κουτί προφυλακτικά. Έπειτα, η Grace γνώρισε τον ηθοποιό Gene Lyons – επίσης παντρεμένο, αν και ο γάμος του τελούσε υπό αίρεση. Καθότι Ιρλανδός καθολικός, ο Gene θα μπορούσε να έχει πάρει την πολυπόθητη έγκριση των γονιών της, όμως ήταν αλκοολικός… Κατόπιν, στη ζωή της μπήκε Clark Gable, ο πρωταγωνιστής του «Όσα παίρνει ο άνεμος», με τον οποίο γνωρίστηκαν το 1953 στα γυρίσματα του «Mogambo». «Μα τι άλλο μπορείς να κάνεις όταν είσαι μόνη με τον Clark Gable σε μια σκηνή στην Αφρική;» δήλωσε αργότερα.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι σχέσεις με τον Ray Milland και τον William Holden, καθώς και τα ειδύλλια με τον Bing Crosby και το σχεδιαστή Oleg Cassini. Το 1955, όμως, με τη συμμετοχή της στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, όλα άλλαξαν. Ο πρίγκιπας Rainier ήταν μεταξύ των επίσημων καλεσμένων του φεστιβάλ, αν και η αρχική τους γνωριμία έγινε κάτω από ιδιάζουσες συνθήκες, καθώς ο πρίγκιπας είχε καθυστερήσει κατά μία ώρα για την προγραμματισμένη προβολή της ταινίας και η Grace ετοιμαζόταν να φύγει. Οι δυο τους αρραβωνιάστηκαν το Δεκέμβριο του 1955, με την Grace να φιγουράρει στα περιοδικά της εποχής με ένα σ
Keywords
Τυχαία Θέματα