G20: Ανοίγει ο δρόμος για ένα μεγαλύτερο ταμείο διάσωσης

10:06 27/2/2012 - Πηγή: 24wro
Το δρόμο για ένα μεγαλύτερο ευρωπαϊκό ταμείο διασώσεων φαίνεται να ανοίγει η Γερμανία...
καθώς σύμφωνα με αξιωματούχους άμβλυνε την αντίθεση της σε μια τέτοια ενέργεια.

Έτσι οι ηγετικές οικονομίες του κόσμου θα μπορούν να εξασφαλίσουν «δύναμη πυρός» που αγγίζει τα 2 τρισ. δολάρια προκειμένου να αποτρέψουν τις περαιτέρω επιπτώσεις από την κρίση χρέους της ευρωζώνης.

Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της G20, που συνεδριάζουν στο Mexico
City αυτό το Σαββατοκύριακο, προσπαθούν να συγκεντρώσουν ένα τεράστιο ύψος διεθνών πόρων μέχρι το τέλος Απριλίου προκειμένου να πείσουν τις χρηματοοικονομικές αγορές ότι μπορούν να αποτρέψουν τα προβλήματα της ευρωζώνης από το να βλάψουν περαιτέρω την ήδη εύθραυστη παγκόσμια οικονομία.

Αυτή είναι και η πιο τολμηρή τους προσπάθεια από το 2008, όταν οι G20 συγκέντρωσαν 1 τρισ. δολάρια για να σώσουν την παγκόσμια οικονομία από την πιστωτική κρίση, η οποία «εξεράγη» στις ΗΠΑ και δημιούργησε την χειρότερη ύφεση παγκοσμίως από την δεκαετία του 1930.

Οι G20 απαιτούν από την Ευρώπη να ενισχύσει πρώτα την «δύναμη πυρός» της και τότε οι χώρες των G20 θα συνεισφέρουν περισσότερα χρήματα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Και, καθώς η Γερμανία είναι η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης, η υποστήριξή της για ένα μεγαλύτερο ευρωπαϊκό ταμείο είναι κρίσιμης σημασίας.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα