E.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Δεινή ιστορική ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές

07:22 14/5/2012 - Πηγή: 24wro
Το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα και σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ξαναγίνει, ένα γνήσιο λαϊκό...
πατριωτικό κίνημα, ένα γνήσιο ριζοσπαστικό κοινωνικό ρεύμα, ένα υπεύθυνο θεσμικό κόμμα: δημοκρατικό, συλλογικό, αποκεντρωμένο, σκεπτόμενο. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει ο εκφραστής της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, της κεντροαριστεράς της ευθύνης, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος
στην σημερινή ομιλία του προς τους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα το χαρακτήρισε «κακό», τονίζοντας, ωστόσο, από την άλλη ότι «το αποτέλεσμα αυτό είναι μια πρόκληση για αγώνα και εντατική προσπάθεια (ώστε) να ξαναφτιάξουμε την παράταξη εξ αρχής, ξαναχτίζοντας την σχέση μας με την κοινωνία».

Κάνοντας λόγο για «δεινή, ιστορική ήττα» του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι το Κίνημα έχει καταλάβει το μήνυμα των πολιτών, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι συνισταμένη της ήττας είναι «η αποκοπή του ΠΑΣΟΚ από ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνικής του βάσης (που) έχει συντελεστεί εδώ και πάρα πολύ καιρό».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέδωσε την αποκοπή αυτή στο ότι το Κίνημα «έδωσε έναν αγώνα για τη χώρα, την οικονομία και τις μελλοντικές γενιές μόνο του και σε μεγάλο βαθμό ερήμην της κοινωνικής του βάσης ή πολλές φορές και σε αντίθεση με αυτήν«, ενώ επανέλαβε την θέση του ότι «έπρεπε να έχουμε συστρατεύσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις».

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι ο καθημερινός αγώνας της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για την επιβίωση της χώρας, οδήγησε το Κίνημα στο να «αποτύχει στις βασικές λειτουργίες ενός δημοκρατικού, συλλογικού και ανοιχτού κόμματος», καθώς, «είχαμε αφήσει σε δεύτερη μοίρα τις λειτουργίες του κόμματος και αυτό στράφηκε εκ των πραγμάτων εναντίον μας, ενώ η εντατική προεκλογική μας προσπάθεια δεν μπόρεσε να καλύψει το κενό που είχε δημιουργηθεί».

«Υπήρξε αναμφίβολα μια θεμελιώδης αντίφαση ανάμεσα στην εντολή που έλαβε το ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο του 2009 και τις αποφάσεις του 2010 και όλες τις επόμενες, που ήταν πια εκβιασμένες από τις άμεσες δημοσιονομικές και ταμειακές ανάγκες της χώρας» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος επισημαίνοντας ότι «προκειμένου να σωθεί το έθνος και να σταθούν στα πόδια τους οι επόμενες γενιές, το ΠΑΣΟΚ κατ' ανάγκη θυσίασε τον πολυσυλλεκτικό, πλειοψηφικό του χαρακτήρα».

Ταυτόχρονα, ο κ. Βενιζέλος, υπογράμμισε από την άλλη, ότι «η δική μας πολιτική βασίστηκε στον αγώνα και την αγωνία να μην ζήσει ο ελληνικός λαός τα πιο άγρια και βίαια βιώματα:

-Να μη ζήσει την αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων.

-Nα μη ζήσει το κλείσιμο των τραπεζών και την απαγόρευση ανάληψης καταθέσεων.

-Να μη ζήσει την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στην δραχμή, με την σύνταξη των 600 ευρώ να γίνεται σύνταξη 600 δραχμών, με το χρέος σε δραχμές να εκτινάσσεται στο 800% του ΑΕΠ, με την ανεργία να γίνεται διπλάσια ή τριπλάσια, με τις επιχειρήσεις να κλείνουν, να πέφτουν ως «ντόμινο».

Ο πρόε
Keywords
Τυχαία Θέματα