European Job Days: Αναζητώντας δουλειά στην Ευρώπη

09:13 6/10/2012 - Πηγή: 24wro
Οι Ευρωπαϊκές Ημερίδες Εργασίες διοργανώνονται από το EURES, ένα δίκτυο...
συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών υπηρεσιών απασχόλησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πρόκειται για εκδηλώσεις που φέρνουν σε επαφή εργοδότες και άτομα που αναζητούν εργασία. Η Ημερίδα των Βρυξελλών, που είναι και η μεγαλύτερη σε μέγεθος και συμμετοχές, λαμβάνει χώρα αυτό το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου.

Εν μέσω οικονομικής κρίσης, φέτος η ημερίδα, αναμένεται να συγκεντρώσει πλειάδα βιογραφικών, δεδομένου ότι η συμμετοχή
είναι ανοιχτή στο κοινό.

"Κάθε χρόνο διοργανώνονται εκατοντάδες Ευρωπαϊκές Ημερίδες Εργασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι εκδηλώσεις διαφέρουν ως προς το μέγεθος και το αντικείμενο εστίασης, όλες όμως έχουν ως στόχο να ενθαρρύνουν την κινητικότητα στην Ευρώπη και, φυσικά, να τοποθετήσουν τους κατάλληλους υποψηφίους στις κατάλληλες θέσεις εργασίας", αναφέρει το site του event.

"Για να καταστήσουμε τις Ευρωπαϊκές Ημερίδες Εργασίας προσβάσιμες σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα, πρόσφατα δημιουργήσαμε τις Ευρωπαϊκές Διαδικτυακές Ημερίδες Εργασίας , οι οποίες φέρνουν σε επαφή εργοδότες και άτομα που αναζητούν εργασία "εικονικά", χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία σε κάποιον χώρο εκδήλωσης.

Ορισμένες Ευρωπαϊκές Ημερίδες Εργασίας παρέχουν στους ενδιαφερομένους τη δυνατότητα να παρευρεθούν στον φυσικό χώρο της εκδήλωσης ή να συμμετάσχουν σε αυτήν ηλεκτρονικά", αναφέρεται στη συνέχεια.

Οι Ευρωπαϊκές Ημερίδες Εργασίας των Βρυξελλών οι οποίες διοργανώνονται από το 2007 είναι οι μεγαλύτερες σε μέγεθος και προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Η φετινή εκδήλωση συνδυάζεται με την Ευρωπαϊκή Διαδικτυακή Ημερίδα Εργασίας, στην οποία συμμετέχουν εργοδότες και άτομα που αναζητούν εργασία από ολόκληρη την Ευρώπη, αποκτώντας έτσι έναν μοναδικό πανευρωπαϊκό χαρακτήρα. Η ημερίδα επικεντρώνεται σε θέσεις εργασίας στον "πράσινο" τομέα, καθώς και στους τομείς της υγείας και της ΤΠΕ.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ημερίδα Εργασίας των Βρυξελλών δεν είναι μια εκδήλωση ανεύρεσης προσωπικού για θέσεις εργασίας στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε εδώ τη λίστα με τις προτεινόμενες θέσεις εργασίας και εδώ το επίσημο site των Ευρωπαϊκών Ημερίδων Εργασίας .

Βίντεο από το event μπορούν να παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι εδώ ενώ μπορεί όποιος θέλει να αποστείλει το βιογραφικό του χωρίς να παρακολουθήσει απαραίτητα την εκδήλωση.

news247.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα