Eνδιαφέρον από τις γερμανικές βιομηχανίες για επενδύσεις στην Ελλάδα

15:30 28/6/2011 - Πηγή: 24wro
Ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών ...Βιομηχανιών Χανς-Πέτερ Κάιτελ, σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle.
«Έχω εμπειρία με επενδύσεις στην Ελλάδα. Δεν πρόκειται για κάποια εξωτική χώρα. Είναι μέλος της ΕΕ και πολλά από τα οποία ακούγονται, γράφονται και συζητιούνται αυτή τη στιγμή
σχετίζονται απλά με τη διάθεση της στιγμής. Πιστεύω όμως ότι η στροφή της Γερμανίας στην ενεργειακή πολιτική είναι μια ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε το ενεργειακό ζήτημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να συμπεριλάβουμε σε αυτές τις σκέψεις, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη τη λεκάνη της Μεσογείου. Και τότε θα υπάρξουν πόροι, όπως εκείνοι που διοχετεύει στις διάφορες περιοχές η ΕΕ, για να βοηθήσουμε τις χώρες αυτές. Προσωπικά πάντως τάσσομαι υπέρ του να μην βλέπουμε μόνο τη δεξιά πλευρά του ισολογισμού, όπου βρίσκονται συνήθως τα χρέη, αλλά να παρατηρούμε και την αριστερή πλευρά, όπου καταγράφεται η απόδοση. Εκεί ακριβώς πρέπει να βοηθήσουμε τις χώρες αυτές, διότι διαφορετικά δεν θα τα καταφέρουν μεσοπρόθεσμα ή και μακροπρόθεσμα», είπε ο Κάιτελ.

«Ναι, είναι αυτονόητο ότι είμαστε διατεθειμένοι να εξετάσουμε επενδύσεις όπου υπάρχει το σωστό πλαίσιο. Πιστεύω ότι στην Γερμανία θα πρέπει να σταματήσουμε για λίγο την ομφαλοσκόπηση και να δούμε τι γίνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Διότι το τέλος της πυρηνικής ενέργειας δεν είναι μόνο μια υπόθεση εθνική. Η Γερμανία επέλεξε έναν ιδιαίτερο, έναν εναλλακτικό δρόμο…..Έχουμε τη δυνατότητα μέσω της στροφής στην ενεργειακή πολιτική να προχωρήσουμε σε ένα κοινό ευρωπαϊκό δρόμο, που δημιουργεί ενδεχομένως νέες ευκαιρίες σε χώρες του ευρωπαϊκού νότου», συνέχισε στην συνέντευξή του.

newscode.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα