EBW: Ρωσία μεν, αλλά…

21:20 3/7/2011 - Πηγή: 24wro
Τον τίτλο της πρωταθλήτριας ομάδας στο Εurobasket Γυναικών …
θα διεκδικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της η Τουρκία.


Δύσκολα τα πράγματα όμως, αφού απέναντί της θα βρει την παντοδύναμη και η τελευταία φιναλίστ, Ρωσία. Τσεχία-Γαλλία ο μικρός τελικός της παρηγοριάς.



ΓΑΛΛΙΑΤΣΕΧΙΑ
(+5,5)
Παραλίγο να έχουμε επανάληψη του τελικού του Ευρωμπάσκετ Γυναικών το 2009, όταν η Γαλλία επικράτησε στον τελικό της Ρωσίας. Βέβαια, οι Ρωσίδες έκαναν το καθήκον τους, σε αντίθεση με τις Γαλλίδες που έπεσαν θύμα έκπληξης από τις Τουρκάλες. Η Ντουμέρς ήταν η μοιραία, αφού έχασε και τις δύο βολές, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση. Εκεί, η Γαλλία ήταν αγνώριστη, με τη ψυχολογία έναντίον της, πέτυχε μόλις ένα καλάθι στο έξτρα πεντάλεπτο και τελικά γνώρισε τον αποκλεισμό από με 68-62! Η θέση της Γαλλίας μάλλον ήταν στον τελικό, αλλά δυστυχώς γι αυτές, μόνο η Γκομί (24 πόντοι) το κατάλαβε!

Η Τσεχία από την άλλη, έφτασε ένα παιχνίδι πριν τον τελικό! Εκεί, είδε τη Ρωσία να την περνάει σαν σίφουνας και να μην την αφήνει να κάνει στιγμή το παιχνίδι της. Το τελικό 85-53 μάλλον δεν την αντιπροσωπεύει ούτε είναι ενδεικτικό της δυναμικότητάς της και της συνολικής πορείας της στη διοργάνωση. Σταθερή και υπολογίσιμη ευρωπαϊκή δύναμη, δεν θα πάρει την 1η θέση, όπως το 2005, αλλά αν μπει στα μετάλλια, θα αποσπάσει πολλά χειροκροτήματα!

Tips:

*** Η Τσεχία τερμάτισε 2η το 2003, 1η το 2005, αλλά στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ αποτέλεσε την απογοήτευση της διοργάνωσης τερματίζοντας στην 10η (!) θέση. Φέτος θα είναι η στην 3η θέση, ή στην 4η!


***Δύο κατακτήσεις Ευρωμπάσκετ μέσα στη δεκαετία (2001, 2009), και ένα ασημένιο μετάλλιο (1999), έχουν για παράσημα οι Γαλλίδες. Την τετραετία 2003-2007, κατέλαβαν κατά χρονολογική σειρά, δύο φορές την 5η θέση (2003, 2005) και μία φορά την 8η θέση (2007). Η ευκαιρία τους για το πρώτο χάλκινο μετάλλιο είναι απόψε!


ΡΩΣΙΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ (+8)
Η πρώτη φιναλίστ του τελικού (Ρωσία), αναμενόμενη! Αν και δεν ξεκίνησε τόσο καλά το τουρνουά και είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, όσο περνούσαν οι αγώνες, ανέβαζε την απόδοσή της, σκορπίζοντας πραγματικά τρόμο στις αντιπάλους της. Ενδεικτικός ο ημιτελικός, όπου σε έναν τέτοιο κρίσιμο αγώνα, έκανε πλάκα στην πολύ καλή ομάδα της Τσεχίας με 85-53. Διψούνε για το τρόπαιο, αφού το 2009 έφτασαν μέχρι την πηγή, αλλά δεν ήπιαν νερό! Δεν θα αφήσουν τις Τουρκάλες να τους πάρουν τη δόξα!

Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι η Τουρκία θα πέσει αμαχητί! Κάθε άλλο! Στον προημιτελικό και στον ημιτελικό ήταν το αουτσάιντερ, αλλά με τεράστια ψυχικά αποθέματα έφτασε μέχρι εδώ, μέχρι τον τελικό! Από μόνο του αυτό, είναι ένα ξεχωριστό γεγονός και θα μνημονεύεται με περηφάνια από τη χώρα.
Και μόνο το γεγονός ότι κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και πέταξαν έξω τις πρωταθλήτριες Ευρώπης Γαλλίδες ισοδυναμεί με το χρυσό μετάλλιο. Σπουδαίες σε αυτό το ματς οι Νεβί
Keywords
Τυχαία Θέματα