BBC: Οι Έλληνες και Γερμανοί παραγωγοί δεν είναι εχθροί

09:23 31/5/2012 - Πηγή: 24wro
Τι κι αν τα ξένα δημοσιεύματα θέλουν τους Γερμανούς τουρίστες να φοβούνται να έρθουν...
την Ελλάδα και τους δύο λαούς να βρίσκονται σε εχθρότητα...

Το BBC με δημοσίευμα του αποδεικνύει ότι τα προβλήματα της Ελλάδας και οι αποφάσεις για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη δεν επηρεάζουν τις σχέσεις των απλών πολιτών των δύο λαών.

Ο Γερμανός εξαγωγέας Markus Stolzκαι ο Έλληνας
παραγωγός Χρήστος Ζαφειράκης όχι απλά δεν έχουν εχθρότητα μεταξύ τους αλλά συνεργάζονται. «Αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολη η πώληση ελληνικού κρασιού στην Γερμανία» αναφέρει ο Markus Stolz αλλά προσθέτει ότι μεγάλη και αυξανόμενη είναι η ζήτηση στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα ασυνήθιστες ποικιλίες όπως το μοσχοφίλερο.

Ο Γερμανός εξαγωγέας ζει στην Ελλάδα τα τελευταία οκτώ χρόνια μαζί με την Ελληνίδα σύζυγό του και τα δυο παιδιά τους. Ο ίδιος έχει μια εταιρεία κρασιού την οποία ίδρυσε πριν μερικά χρόνια αφού εγκατέλειψε τον τομέα των χρηματοοικονομικών. Το ελληνικό κρασί έχει γίνει το «πάθος» του και θέλει να σπάσει τα στερεότυπα των ξένων που θυμούνται μόνο τη φθηνή ρετσίνα.

«Σαν ξένος που ζω στην Ελλάδα φοβάμαι γι' αυτά που συμβαίνουν. Η Ελλάδα παρουσιάζεται πάντα σαν απελπισμένη και αυτά που συμβαίνουν στην χώρα κινούνται όχι μόνο πάνω από την Ευρώπη, πράγμα που προκαλεί γενικές αντιδράσεις κατά της Ελλάδας» αναφέρει.

Όπως ο ίδιος λέει έχει καλλιεργηθεί από τα γερμανικά και τα ελληνικά Μέσα ένα κλίμα εχθρότητας ανάμεσα στις δύο χώρες και μιλώντας με φίλους του στην Γερμανία του λένε ότι είναι συγκλονισμένοι με όσα συμβαίνουν στη χώρα μας.

Ο Χρήστος Ζαφειράκης έχει ένα αμπελώνα στον Όλυμπο και δηλώνει πως το σημαντικό για αυτόν εν μέσω κρίσης είναι ότι οι τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα και τρώνε ελληνικό φαγητό και πίνουν ελληνικό κρασί.

Ο Θανάσης Ασίμης έχει μια κατασκευαστική εταιρεία και είναι από τους λίγους Έλληνες που πιστεύουν ότι η λιτότητα ήταν αυτό που χρειαζόταν η Ελλάδα. Πέρασε τρία χρόνια δουλεύοντας με μια γερμανική κατασκευαστική εταιρεία που έκανε έργα στο διεθνή αερολιμένα και θεωρεί πως οι Έλληνες πρέπει να πάρουν μαθήματα παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητας από τους Γερμανούς.

Έλληνες και Γερμανοί μπορούν να συνεργαστούν για το καλό της χώρας θεωρεί το BBC που πιστεύει ότι οι λαοί δεν είναι εχθροί...

Mediagate.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα