BBC: Ένα panda στις 12 γυναίκες της χρονιάς!

04:01 30/12/2011 - Πηγή: 24wro

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του ΒΒC να συμπεριλάβει στη λίστα με τις Γυναίκες του...

2011 ένα Panda!

To γιγάντιο, γλυκό panda ονομάζεται Tian Tian και είχε γίνει πρωτοσέλιδο όταν μεταφέρθηκε από την Κίνα σε ζωολογικό κήπο του Εδιμβούργου για τη διαδικασία της αναπαραγωγής.

Η Tian Tian, η οποία έφτασε στο ζωολογικό κήπο στις 4 Δεκεμβρίου αποφασίστηκε να είναι στη λίστα του BBC
με τις γυναίκες της χρονιάς. Στην ίδια λίστα είναι η πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ Gabrielle Giffords την οποία είχαν πυροβολήσει, η Iman al-Obeidi, η οποία είχε ξεσπάσει σε μια συνέντευξη Τύπου και αποκάλυψε τους ομαδικούς βιασμούς από τους υπαλλήλους συνταγματάρχη Καντάφι αλλά και η Adele.

Aμέσως ξέσπασαν αντιδράσεις για το αν θα πρέπει ένα ζώο να μπει στον ίδιο κατάλογο με ανθρώπους αλλά το BBC υπερασπίστηκε την απόφασή του να τοποθετήσει το panda μεταξύ των 12 γυναικών του 2011 ως «μια ξέγνοιαστη προσθήκη» στον κατάλογο.

Η Stella Creasy μέλος του βρετανικού κοινοβουλίου είπε πως δεν είναι δυνατό αφενός να μην συμπεριληφθεί στον κατάλογο μια αθλήτρια και αφετέρου να μην υπάρχει για παράδειγμα η Amy Winehouse ή η Κριστίν Λαγκάρντ και τη θέση του να πάρει ένα ζώο.

Το BBC απάντησε ότι δε είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό και ότι ένας κυπρίνος είχε μπει στη λίστα το 2009 και όπως φαίνεται δεν είναι διατεθειμένο να αλλάξει τον κατάλογο.

mediagate.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα