B. ΣΟΙΜΠΛΕ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ

20:26 18/11/2011 - Πηγή: 24wro
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας...
Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια συνόδου στην Φρανκφούρτη, μεταξύ άλλων δήλωσε πως "η συμμετοχή του ιδιωτικού κλάδου στη διάσωση της Ελλάδας είναι μια μοναδική περίπτωση που δεν θα πρέπει να επαναληφθεί μέχρι να τεθεί σε... λειτουργία το μόνιμο ταμείο διάσωσης, το 2013". Στη συνέχεια ο Γερμανός υπουργός υπογράμμισε πως η Ευρώπη
μπορεί να τροποποιήσει τις συνθήκες της σε δύο χρόνια, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια στενότερη δημοσιονομική ολοκλήρωση των κρατών-μελών της ευρωζώνης.

"Πρέπει να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες δομές για μια νέα μορφή διακυβέρνησης, διότι όσο έχουμε ένα ενιαίο νόμισμα χωρίς κοινή δημοσιονομική πολιτική, έχουμε προβλήματα", ενώ προσέθεσε ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας αποδείχθηκε ανεπαρκές.
Ο Schaeuble διασκέδασε ακόμη τις πιθανότητες να δούμε την ΕΚΤ να τυπώνει χρήμα για να λύσει το πρόβλημα της κρίσης στην ευρωζώνη. Όπως δήλωσε, «μια τέτοια κίνηση θα κάλμαρε τις αγορές για λίγους μήνες, αλλά τότε οι χρηματοπιστωτικές αγορές θα νομίσουν πως το ευρώ δεν είναι πλέον σταθερό νόμισμα».
Keywords
Τυχαία Θέματα