Aισιόδοξος ο Γιούνκερ για τις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα

07:32 25/2/2012 - Πηγή: 24wro
Ο πρόεδρος της Ευρωομάδας Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα αισιόδοξος για τις...
προσπάθειες της Ελλάδας να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις του ευρωπαϊκού σχεδίου διάσωσης κι υποσχέθηκε ευρωπαϊκά μέτρα για να ενθαρρύνει μια επιστροφή της ανάπτυξης.

"Είμαι αισιόδοξος γιατί έχω την αίσθηση ότι η ελληνική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου παίρνει πολύ στα σοβαρά
τις ευθύνες της", δήλωσε με την ευκαιρία της συνάντησής του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στο Στράλσουντ (βόρεια).

Οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ θα συναντηθούν την προσεχή εβδομάδα, πριν από την σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και την Παρασκευή, για να εξετάσουν τα μέτρα που προβλέπονται για την Ελλάδα, έτσι ώστε το δεύτερο ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης των 130 δισ ευρώ να μπορέσει να ενεργοποιηθεί, πρόσθεσε ο Γιούνκερ.

"Η δημοσιονομική πειθαρχία είναι απαραίτητη και είναι πάνω απ' όλα καθήκον των κρατών (...), όμως τα κίνητρα για την ανάπτυξη πρέπει να επικεντρωθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο προς τα αδύναμα κράτη", σημείωσε.

"Κανείς δεν πρέπει να πιστέψει ότι η Ελλάδα θα ανορθωθεί γρήγορα, αλλά ούτε κανείς πρέπει να πιστέψει ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει χωρίς την αλληλεγγύη μας και χωρίς οργανωμένη πολιτική ανάπτυξης.Εμείς θα φροντίσουμε", κατέληξε.

"Θα συζητήσουμε κυρίως την Πέμπτη και την Παρασκευή (στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ) για το πώς μπορούμε να τονώσουμε την ανάπτυξη στην Ευρώπη", επιβεβαίωσε από την πλευρά της η Άγγελα Μέρκελ.
Keywords
Τυχαία Θέματα