7 λυπητερές της εφορίας μέσα στα Χριστούγεννα

18:26 7/12/2011 - Πηγή: 24wro
Ούτε σε ένα, ούτε σε δύο, αλλά απέναντι σε 7 χαράτσια...
θα βρεθούν οι φορολογούμενοι μέχρι το τέλος του έτους. Συγκεκριμένα, μέσα στο Δεκέμβριο, αναμένεται να σταλούν από τις εφορίες και θα πρέπει να πληρωθούν η έκτακτη εισφορά, το τέλος ακινήτων (μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ), καθώς και ο φόρος εισοδήματος για τις δηλώσεις που εκκαθαρίστηκαν εντός του Νοεμβρίου
και τα νέα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας.

Επίσης, εκκρεμότητα υπάρχει και για τους φόρους που αφορούν τις εκπρόθεσμες δηλώσεις, την περαίωση, ενώ θα παραλειφθούν και τα εκκαθαριστικά για το ΕΤΑΚ του 2009 και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010. Παράλληλα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν την τέταρτη δόση του πολυεκκαθαριστικού σημειώματος για όσους το έλαβαν το Σεπτέμβριο ή την πρώτη δόση για όσους το πήραν πρόσφατα, το οποίο και συμπεριλαμβάνει την έκτακτη εισφορά, το τέλος επιτηδεύματος και την έκτακτη εισφορά στις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης (ΙΧ αυτοκίνητα άνω των 1.929 κ.εκ., σκάφη αναψυχής και πισίνες).

Μάλιστα, η εισπρακτική επιτυχία των παραπάνω μέτρων κρίνεται κάτι παραπάνω από κρίσιμη για την πορεία του προϋπολογισμού, μετά και τα τελευταία απογοητευτικά στοιχεία για την πορεία των εσόδων κατά το μήνα Νοέμβριο, ενώ υπολογίζεται ότι απαιτούνται έσοδα περίπου 8δις ευρώ (το Δεκέμβριο), έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του ελλείμματος 9%. Σύμφωνα μάλιστα, με όλες τις ενδείξεις το έλλειμμα αναμένεται να διαμορφωθεί τελικά στο 9,5%, ανοίγοντας το δρόμο για την επιβολή επιπρόσθετων μέτρων το 2012, σε ένα πραγματικό φαύλο κύκλο της οικονομίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα