5 δυνάμεις υπερ-ηρώων που ίσως αποκτήσουμε στην πραγματικότητα!

15:01 20/9/2011 - Πηγή: 24wro
Ποιος δεν θα ήθελε να μπορεί να γίνει αόρατος, ή να κινεί αντικείμενα με τη δύναμη του μυαλού του και μόνο! Μέχρι τώρα βέβαια, μόνο διάσημοι υπερ-ήρωες από τον χώρο των κόμικς και του κινηματογράφου, κατείχαν τέτοιου είδους ικανότητες. Στο όχι τόσο μακρινό μέλλον όμως, όλοι μας θα μπορούμε να έχουμε κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές υπερ-δυνάμεις!





Και όλα αυτά με τη βοήθεια της επιστήμης και της τεχνολογίας. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε πέντε υπερδυνάμεις γνωστών ηρώων της ένατης τέχνης, οι οποίες ίσως στο μέλλον γίνουν πραγματικότητα.


Κάποια στιγμή
στο μέλλον λοιπόν, εσείς ή τα παιδιά σας θα μπορούν να γίνουν:


5) Iron Man



Ο υπερήρωας της Marvel, κατέχει μια προηγμένη τεχνολογικά στολή μάχης, η οποία τον καθιστά και σχετικά άτρωτο.


Η ιστορία του Iron Man, η αλλιώς Tony Stark έχει ως εξής: ο μεγιστάνας της βιομηχανίας όπλων έπεσε θύμα των ίδιων του των κατασκευασμάτων, καθώς απήχθη από Βιετναμέζους (ή Άραβες όπως απεικονίζεται στην ταινία), οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τα δικά του όπλα!


Κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας του, ο Tony εμπνεύστηκε την ιδέα ενός υπερόπλου, της απόλυτης πολεμικής μηχανής.


Κατασκεύασε λοιπόν ένα μικρό τεχνολογικό θαύμα, μια στολή μάχης που ελέγχει ο ίδιος, φορώντας την.


Πως μπορεί η επιστήμη να φτάσει σε αυτό το σημείο;


Με τον HAL 5 φυσικά!



Ο HAL 5 είναι ακρωνύμιο για Hybrid Assistive Limb δηλαδή για Υβριδικό Βοηθητικό Άκρο, το οποίο ουσιαστικά είναι ένα τεχνητός εξωσκελετός.


Με απλά λόγια, πρόκειται για μια στολή που επιτρέπει σε όποιον την φοράει να μεταφέρει πέντε φορές το βάρος που θα μετέφερε υπό φυσιολογικές συνθήκες.


Αντίθετα με τον Iron Man βέβαια, ο Hal 5 σχεδιάστηκε για εργασία σε εργοστάσια και για τη βοήθεια ανθρώπων με αναπηρίες.



Ελπίζουμε βέβαια η τεχνολογία να μην προχωρήσει τόσο πολύ που θα επιτρέπει σε αυτές τις στολές να σκέφτονται, καθώς ουκ ολίγες φορές έχει παρουσιαστεί μια “Αποκάλυψη των Ρομπότ” σε ταινίες, βιβλία και κόμικς!


4) Jean Grey από τους X-Men



Η κοκκινομάλλα καλλονή των X-Men, διαθέτει τη δύναμη της τηλεκίνησης, δηλαδή μπορεί να μετακινεί αντικείμενα με τη σκέψη της.


Επίσης μπορεί να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις της για αμυντικούς σκοπούς.


Με το Brain-Gate Neural Interface System (BGNIS), οι δυνάμεις της Jean μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.


Συγκεκριμένα, η εταιρεία Cyberkinetics Neurotechnology Systems, Inc, που έχει τη βάση της στην Μασσαχουσέτη, ερευνά την τεχνολογία που θα επιτρέψει στα άτομα με αναπηρίες να μπορούν να αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους, χρησιμοποιώντας μόνο τις σκέψεις τους.


Η λέξη “Gate” (Πύλη) στο όνομα, αναφέρεται σε μι
Keywords
Τυχαία Θέματα