3Α: Άνεργος, άγαμος, άπορος...

18:53 26/10/2012 - Πηγή: 24wro
Kαι εσείς, εφορία και τράπεζα, έχετε την αρβύλα σας στο σβέρκο μου...

Τον κ. Ηλία Ζαρκάδα δεν τον γνωρίζουμε. Ισχυρίζεται ότι η εφορία του πήρε το σπίτι βγάζοντάς το στον πλειστηριασμό σε τιμή χαμηλότερη της αντικειμενικής! Δεν θα εξετάσουμε το πώς και το γιατί ο Ηλίας δεν τα κατάφερε. Αλλά το πρόβλημά του αναδεικνύει την αναγκαιότητα να...
θεσπιστεί ένα πλαίσιο που θα επιβάλλει ενιαίους κανόνες για όλους τους δανειολήπτες στις σχέσεις τους με τις τράπεζες.

Ο
κ. Ζαρκάδας, λοιπόν, στέλνει μία επιστολή προς τον διευθυντή της τράπεζας που τον είχε προφανώς ταράξει στις «υπενθυμίσεις».

«Με καλέσατε τηλεφωνικά σχετικά με την οφειλή μου στην τράπεζα σας. Πιθανολογώ ότι είναι για το καταναλωτικό δάνειο της "ανοιχτής γραμμής" των 10.000 ευρώ καθώς έχω και ένα μεγαλύτερο δάνειο επαγγελματικό της τάξης των 200.000 ευρώ περίπου.

Η τωρινή μου αξιολόγηση είναι ΑΑΑ και η προοπτική της αρνητική για να σας μιλήσω με τραπεζικούς όρους. Οπου ΑΑΑ σημαίνουν Ανεργος, Ατομο με ειδικές ανάγκες με 58% αναπηρία, Αγαμος. Η αρνητική προοπτική θα προσθέσει και ένα ακόμα Α από το Άπορος.

Για να έχετε ένα συνοπτικό ιστορικό, το έτος 2008 είχα δύο επιτυχημένες εταιρείες στον χώρο της πληροφορικής οι οποίες καταστράφηκαν επιτυχημένα. Οσο σας αφορά, ένα μέρος αυτής της καταστροφής οφείλεται και στην ανικανότητα και την διαφθορά της τράπεζας σας. H ανικανότητα είναι γιατί θέλησα να κάνω μεταφορά όλων των λογαριασμών μου από την δική μου τράπεζα στην δική σας και η υπόσχεση του Δντή του καταστήματος σας, ήταν ότι όλα θα γίνουν σε 15 με 20 μέρες, το πολύ ένα μήνα. Τελικά όλη η διαδικασία πήρε δύο μήνες με εμένα να βρίσκομαι παγιδευμένος χωρίς πλαφόν επιταγών, χωρίς λογαριασμό όψεως, χωρίς δάνειο καθώς έκλεισαν οι λογαριασμοί μου στην αρχική μου τράπεζα με σκοπό να μεταφερθούν στην δική σας.

Τελικά η όλη διαδικασία πήρε δύο μήνες από 5 Νοεμβρίου 2007 που άρχισε, τελείωσε αρχές Ιανουαρίου. Για μία επιχείρηση που λειτουργεί με επιταγές κάθε μήνα αυτό ισοδυναμεί με απόπειρα δολοφονία εξ αμελείας. Προσθέστε σε όλα αυτά το προσωπικό των 18 ατόμων, εφορία, προμηθευτές και μετά βρείτε μου μία λύση πως εγώ έπρεπε να εξαφανίσω τον μήνα Δεκέμβριο ή να τον προσπεράσω αφού δεν μπορούσα να τον πληρώσω. Αυτό λέγεται ανικανότητα. Η λύση που μου έδωσε ο Δντης του υποκαταστήματος σας είναι αυτό το καταναλωτικό δάνειο της "ανοιχτής γραμμής" των 10.000 ευρώ για να την "βγάλω" όπως μου είπε... Σας αναφέρω μόνο ότι οι επιταγές μου ήταν της τάξης των 70.000 ευρώ περίπου.

Οσο για την διαφθορά, έκανα το λάθος να έχω ιδιοκτησία ένα διαμέρισμα 5ου ορόφου, καινούρια κατασκευή σε καλή και ακριβή περιοχή. Αυτό γυάλισε το μάτι κάποιων και σε συνεργασία του καταστήματος σας με την εφορία κατάφεραν μετά από πολλές μάχες να το κατασχέσουν. Το ακίνητο κατασχέθηκε κάτω και από την αντικειμενική του αξία που σύμφωνα με το εκκαθαριστικό της εφορίας είναι 160.000 ευρώ. Η τιμή του πλειστηριασμού ήταν 128.000 ευρώ αν θυμάμαι καλά.
Keywords
Τυχαία Θέματα