328 οι γυναίκες πιλότοι μαχητικών στην Κίνα!

16:29 12/3/2012 - Πηγή: 24wro
Στις 328 ανέρχονται μέχρι τώρα οι... γυναίκες πιλότοι έχουν εκπαιδευτεί από τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό (PLA) της Κίνας κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι δεκαετιών, σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποιήθηκαν σε τελετή που πραγματοποιήθηκε την 8η Μαρτίου για τον εορτασμό της 60ής επετείου του ντεμπούτου τους στην αεροπορία της χώρας καθώς οι πρώτες γυναίκες πιλότοι εντάχθηκαν στις 8 Μαρτίου 1952 – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Οι γυναίκες πιλότοι έκαναν την πρώτη πτήση για πρώτη φορά στις 8 Μαρτίου 1952, όταν μια ομάδα από αυτούς πέταξε αεροπλάνα πάνω από την πλατεία Tiananmen
στο Πεκίνο σε μια επίδειξη.
H επέτειος επίσημης ένταξης των γυναικών τιμήθηκε σε εκδήλωση παρόντος και του αρχηγού της Κινεζικής Πολεμικής Αεροπορίας, Xu Qiliang. Η Πολεμική Αεροπορία PLA έχει προσλάβει συνολικά εννέα ομάδες από γυναίκες ασκούμενες ως πιλότοι κατά τη διάρκεια των τελευταίων 60 ετών, και οκτώ από αυτές τις ομάδες έχουν ήδη αποφοιτήσει.
Η 9η σειρά, με συνολικά 29 γυναίκες εκπαιδευόμενες, συνεχίζει αυτήν την περίοδο την εκπαίδευση. Από τότε, έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία πολλές βασικές αποστολές με μαχητικά και άλλα στρατιωτικά σε ναυλωμένες πτήσεις, παροχής βοήθειας μετά από καταστροφές, πτήσεις έρευνας και διάσωσης, αναδάσωσης με σπορά από αέρος, ενώ έχουν πετάξει και στην Ημέρα Εθνική παρέλασης σε αεροπορική επίδειξη.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα