21χρονος στην Κύπρο καταγγέλλει την κακοποίησή του από την Αστυνομία

16:57 19/6/2012 - Πηγή: 24wro
Άγρια κακοποίηση ισχυρίζεται ότι υπέστη ...
τα ξημερώματά του περασμένου Σαββάτου στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας ο 21χρονος Μάριος Λεοντίου, από τα Περβόλια Λάρνακας.
Ο Μάριος Λεοντίου επισκέφθηκε χθες τα γραφεία της εφημερίδας μας στα Λατσιά συνοδευόμενος από τον πατέρα και τον θείο του, όπου μας περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τις μαρτυρικές ώρες που πέρασε, όπως υποστηρίζει, στα χέρια πέντε αστυνομικών. Ήδη, όπως μας αναφέρθηκε, ο Μάριος εξετάστηκε από κυβερνητικό αλλά και ιδιώτη γιατρό, αφού τα σημάδια στο κορμί του είναι εμφανή δύο μέρες μετά το περιστατικό. Ο Μάριος
συναντήθηκε και με τον δικηγόρο και βουλευτή Γιώργο Κ. Γεωργίου, ο οποίο θα υποβάλει σήμερα εκ μέρους του παράπονο στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ. Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 1:30 στο Κέντρο της Αστυνομίας, όπου ο Μάριος ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητό που οδηγούσε ο 19χρονος αδελφός του Λεόντιος Λεοντίου, ενώ στο όχημα επέβαιναν και δύο κοπέλες. Αστυνομικό περίπολο, που αποτελείτο από ένα άνδρα και μια γυναίκα, τους ανέκοψε για έλεγχο αλκοτέστ από τον οποίο προέκυψαν 43 mg στην αναπνοή του οδηγού αντί 22 που είναι το επιτρεπτό όριο. Σύμφωνα πάντα με τον Μάριο Λεοντίου, ζητήθηκε από τον ίδιο να οδηγήσει το αυτοκίνητο του αδελφού του στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας, ακλουθώντας το περιπολικό, κάτι που έπραξε. Σταμάτησε έξω από τον Αστυνομικό Σταθμό από όπου παρέλαβαν τον αδελφό του και τον οδήγησαν στα γραφεία.

Ο Μάριος Λεοντίου μπήκε και αυτός στο προαύλιο του σταθμού για να αναμένει τον αδελφό του. Ωστόσο αστυνομικός τον κάλεσε να βγει έξω από τον σταθμό, όμως η αυτόματη είσοδος είχε κλείσει. Αστυνομικός του είχε υποδείξει να πατήσει το κουμπί για να ανοίξει. Τελικά διαπίστωσε ότι αυτό έπρεπε γίνει από την έξω πλευρά, κάτι που έκανε μια από τις δύο κοπέλες συνοδούς τους. Η πόρτα, όπως μας είπε, άνοιξε σε ένα σημείο και όπως φάνηκε στον ίδιο έπαθε κάποια εμπλοκή. Ο Μάριος είχε βγει στο μεταξύ από την έξω πλευρά, όμως ένας αστυνομικός του καταλόγισε την ευθύνη ότι αυτός προκάλεσε το πρόβλημα στην είσοδο. Άλλος αστυνομικός φέρεται από τον παραπονούμενο Μάριο Λεοντίου να τον εξύβρισε, αποκαλώντας τον μπάσταρδο.

Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ. Ζήτησαν από τον Μάριο να τους ακολουθήσει εντός του σταθμού, ωστόσο ο ίδιο φοβήθηκε λόγω της συμπεριφοράς τους ότι θα τον κτυπούσαν και αντέδρασε λεκτικά, λέγοντας γιατί, αφού δεν έφταιξε σε κάτι ούτε έσπασε την πόρτα. Στο σημείο βρέθηκαν πέντε αστυνομικοί οι οποίοι διά της βίας πέρασαν από τα χέρια του Μάριου χειροπέδες πισθάγκωνα. Τον σήκωσαν, όπως μας περιέγραψε, χέρια πόδια και ένας τον κρατούσε σφικτά από τον λαιμό σε σημείο που να χάνεται η αναπνοή του. Αναγκάστηκε, πρόσθεσε, να δαγκώσει τον αστυνομικό γιατί ένιωσε ότι πνίγεται. Τον άφησαν κάτω, συνέχισε, και άρχισαν να τον κλοτσούν ομαδικά. Στη συνέχεια τον οδήγησαν εντός του σταθμού και έξω από τα κρατητήρια τον έδεσαν με τις χειροπέδες με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορεί το αίμα στο ένα του χέρι. Όταν τους
Keywords
Τυχαία Θέματα