10 δις ευρώ επέστρεψαν στις Ελληνικές τράπεζες μετά τις εκλογές!

17:43 27/7/2012 - Πηγή: 24wro
Επιστρέφουν οι καταθέσεις των Ελλήνων στις τράπεζες μετά την φυγή τους στις αρχές του καλοκαιριού...

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την 17η Ιουνίου έχουν επιστρέψει στις Ελληνικές τράπεζες 10 δισ ευρώ.
Με δεδομένο ότι μέσα σε 40 ημέρες έχουν επιστρέψει στις τράπεζες
10 δισ. ευρώ αντιλαμβάνεται κανείς τα ποσά που θα μπορούσαν να επιστρέψουν εάν διατηρηθεί ένα σχετικό κλίμα στην αγορά κάτι που δεν γίνεται εύκολα πραγματικότητα με τα συνεχόμενα αρνητικά δημοσιεύματα του ξένου τύπου και τις καταστροφολογικές δηλώσεις ξένων αναλυτών με άγνωστα συμφέροντα.
Ανώτερα τραπεζικά στελέχη σημειώνουν ότι η τάση δείχνει να συνεχίζεται, τονίζοντας παράλληλα ότι το ενδιαφέρον είναι έντονο για προθεσμιακές καταθέσεις μεγαλύτερης διάρκειας, όπως εξαμήνου και δωδεκαμήνου.
Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι η επιστροφή των καταθέσεων είναι απόρροια του εκλογικού αποτελέσματος και της αίσθησης ότι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, σε μία περίοδο που τόσο το εγχώριο τραπεζικό σύστημα όσο και γενικότερα η ελληνική οικονομία βρίσκονται σε αναδιάρθρωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ποσό των 10 δισ. ευρώ αντιστοιχεί σχεδόν στο 50% των χρημάτων που έλαβαν οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες ως πρώτη δόση, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης, ενώ καθημερινά επιστρέφουν στις Ελληνικές τράπεζες 200 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι από το 2010 έχουν αποσυρθεί από τις ελληνικές τράπεζες 70 δις ευρώ τα οποία είτε εστάλησαν στο εξωτερικό είτε χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη των αναγκών των καταθετών.΅

e-nea24.blogspot.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα