10 απίστευτα σημαντικές στιγμές της ιστορίας

01:30 1/5/2011 - Πηγή: 24wro
Δέκα μεγάλες στιγμές στην (καταγεγραμμένη) ιστορία του πολιτισμού...
Δέκα περίοδοι της ιστορίας στις οποίες είδαν το φως οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες ανακαλύψεις και δημιουργίες του ανθρώπινου είδους, φέρνοντας την επανάσταση σε διάφορους τομείς αλλά και διαμορφώνοντας τον τρόπο και την ποιότητα της ζωής μας. Το SociaLMagazinE σας παρουσιάζει όλα αυτά που συνέβαλαν στη διαμόρφωση της κοινωνίας μας, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, αν και πολλά από αυτά προέρχονται από το πολύ μακρινό παρελθόν.
10) Αναγέννηση
(1483-1513):

Η καλλιτεχνική Αναγέννηση άρχισε νωρίτερα, αλλά κατά τη διάρκεια αυτής της εικοσαετούς περιόδου, ο Leonardo, ο Michelangelo, ο Raphael, ο Durer και ο Botticelli δημιούργησαν πολλά από τα πιο διάσημα έργα ζωγραφικής στον κόσμο: Ο Μυστικός Δείπνος, Μόνα Λίζα, Την Καπέλα Σιξτίνα, Τα Δωμάτια Ραφαήλ, Η Pieta, Την Sistine Madonna, Η Γέννηση της Αφροδίτης. Η Ευρωπαϊκή ανακάλυψη του Νέου Κόσμου ήταν επίσης μια εξαιρετικά μεγάλη υπόθεση.
9) Ρωμαϊκή Δημοκρατία και αυτοκρατορία (100 π.Χ.-100 μ.Χ.):

Αυτό που φημολογείται για τους Ρωμαίους είναι ότι έκλεψαν τον πολιτισμό τους από την Ελλάδα, αλλά αυτό δεν είναι πραγματικά αλήθεια. Οι Ρωμαίοι δανείστηκαν ελεύθερα από τους Έλληνες αλλά και διακρίθηκαν σε διαφορετικούς τομείς, όπως την μηχανική, αρχιτεκτονική, σάτιρα και δεοντολογία (η Στωική παράδοση κορυφώθηκε στη Ρώμη, λίγο αργότερα, με τα γραπτά των Epictetus και Marcus Aurelius). Δεν υπάρχει άλλη κοινωνία εκτός από την Ελλάδα (και ίσως την Αγγλία ή την Κίνα) που να έχει προσφέρει μεγαλύτερη πολιτιστική κληρονομιά. Την ίδια περίπου περίοδο, η κινεζική κουλτούρα άγγιξε την μεγαλύτερη γεωγραφική της έκταση με την Αυτοκρατορία του Han.

8) Βιολογικές Επιστήμες (1855-1866):

Η Θεωρία της φυσικής επιλογής του Δαρβίνου και η φύτρα θεωρία του Παστέρ έφτασαν στο ζενίθ της την εξέλιξη της βιολογίας και της ιατρικής. Ο Lister εισήγαγε την αποστείρωση σε νοσοκομεία, ενώ ο Mendel (εικονίζεται ανωτέρω) πραγματοποίησε τα πρώτα πειράματα σε θέματα κληρονομικότητας (αν και δεν ήταν ευρέως γνωστό αργότερα). Υπήρχαν επίσης ορόσημα σε πολλές άλλες επιστήμες: ο Maxwell περιέγραψε τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία και την ακτινοβολία, και δημιουργήθηκαν, ο πρώτος κινητήρας εσωτερικής καύσης, θερμαντήρες φυσικού αερίου, εμπορικός χάλυβας, πλαστικά και επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.
7) Εποχή των εφευρέσεων (1870-1890):

Σε αυτές τις δύο δεκαετίες έγιναν οι εφευρέσεις του ηλεκτρικού φωτός, του εναλλασσόμενου ρεύματος, του τηλεφώνου, του αυτοκινήτου, της τουρμπίνας ατμού, του αεριοστροβίλου, του θερμοσίφωνα, του μετασχηματιστή, της συγκόλλησης με τόξο, του φωνογράφου και του σεισμογράφου. Ακόμη έχουμε ανάπτυξη του εμβολιασμού και των χειρουργικών τεχνικών: η ανάπτυξη της θερμοδυναμικής και στατιστικής μηχανικής από τον Boltzmann, η παραγωγή των ραδιοκυμάτων , η γέννηση του περιβαλλοντικού κινήματος διατήρησης και έργα τέχνης από τους Rodin, Μονέ, Brahms, Ντοστογιέφσκι, Τολστόι, E
Keywords
Τυχαία Θέματα