Βγάζοντας Νύχια…

Πρόσφατα έπεσε τυχαία το μάτι μου σε μία συνομιλία στο FB στο οποίο μία κοπέλα έλεγε πως είχε αγοράσει ένα πολύ φτηνό μανό, χωρίς τις κατάλληλες προδιαγραφές ασφαλείας, με αποτέλεσμα τα νύχια της, παρόλο που χρησιμοποίησε βάση, να κιτρινίσουν επικίνδυνα και ο δερματολόγος να της συστήσει να μην τα βάψει για 3-4 μήνες περίπου.

Με αφορμή αυτό το γεγονός θα περίμενα να δημιουργήσει ένα ποστ στο οποίο να καυτηριάζει τη συνήθεια να αγοράζει μία γυναίκα

καλλυντικά από πανηγύρια και λαϊκές, από αμφιβόλου ποιότητας καταστήματα και πως αυτή τη φορά είναι το νύχι, αύριο μπορεί να είναι μία δερματίτιδα πολύ πιο σοβαρή, πολύ πιο επικίνδυνη.

Δυστυχώς, εξέφραζε μόνο τη δυσαρέσκειά της, που δε θα μπορέσει να έχει το καλοκαίρι βαμμένα τα νύχια της! Τότε θυμήθηκα ένα ρεπορτάζ στην τηλεόραση, που πολλοί τουρίστες μιλούσαν για ό,τι τους άρεσε από την Ελλάδα και ό,τι τους έκανε εντύπωση, πολλοί είχαν απαντήσει πως τους προκαλεί εντύπωση πως όλες οι γυναίκες έχουν βαμμένα τα νύχια τους!

Η αξία δεν έγκειται στο βαμμένο νύχι. Έγκειται στο καθαρό υγιές νύχι. Δεν έγκειται η ομορφιά στο να έχουμε άπειρα καλλυντικά που την προέλευσή τους δεν τη γνωρίζει κανείς και που χάνεται κάπου μέσα στον ορυμαγδό των προϊόντων. Σημασία έχει να έχουμε δυο και καλά προϊόντα που θα μας εξασφαλίζουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και κυρίως θα μας γεμίζουν ασφάλεια για τη σύσταση των υλικών τους.

Όχι πια στην ομορφιά που βασίζεται στην επιπολαιότητα αλλά στο σεβασμό απέναντι στον εαυτό μας. Μία κρέμα που δεν ξέρουμε την προέλευσή της, ένα μανό ή μία σκιά όχι μόνο δε θα μας ομορφύνουν αλλά αποτελούν απειλή για την υγεία μας και επιτέλους έχει χρέος και η πολιτεία να κάνει ελέγχους ώστε να μη κυκλοφορούν επικίνδυνα καλλυντικά στην αγορά.

Πρέπει επιτέλους να βγάλουμε τα νύχια μας απέναντι σε καθετί που απειλεί όχι την ομορφιά μας αλλά την υγεία μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα