Κάντο όπως οι επώνυμες

Μιλούσα στο τηλέφωνο με μία φίλη μου & μου έλεγε πόση εντύπωση της προκάλεσε το γεγονός, ότι σε ένα περιοδικό είδε μία γνωστή τηλεπαρουσιάστρια σε μία πρεμιέρα να πηγαίνει και να φορά ένα πουκάμισο Zara και μάλιστα περσινό! Ευτυχώς ή ακόμα καλύτερα για καλή μας τύχη πολλοί –όχι όμως όλοι- από εκείνους που έχουν δημόσιο λόγο και εικόνα έχουν περιορίσει τις εμφανίσεις με εξωφρενικής τιμής ρούχα και δείχνουν πως προσαρμόζονται στην εποχή.

Δεν είναι ότι δεν έχουν τα χρήματα να αγοράσουν ή ότι δεν αγοράζουν κάτι πολύ ακριβό αλλά τουλάχιστον

δείχνουν να σέβονται την κατάσταση, προσπαθώντας να μη προκαλούν. Και όμως συχνά και στο παρελθόν, έχει τύχει να δω ανθρώπους που αποκαλούμε επώνυμους, με απλή περιβολή, χωρίς καμία διάθεση για επίδειξη και αυτό τους έκανε ειλικρινά πιο συμπαθείς.

Επιπρόσθετα, ευτυχώς έχει αρχίσει να εξαφανίζεται η τάση: κοιτάξτε τι φορώ, ουκ ολίγες φορές έβλεπα κοπέλες να τρώνε τοστ για ολόκληρο μήνα, για να αγοράσουν μία συγκεκριμένη τσάντα. Αυτή η νοοτροπία εκτός από passé δείχνει άνθρωπο που αλλού πατά και αλλού βρίσκεται. Να λοιπόν, επιτέλους, δεν υπάρχουν τα πρότυπα που φορούν μόνο πανάκριβα ρούχα, υπάρχουν και πρότυπα που συμβιβάστηκαν με τις υπάρχουσες καταστάσεις.

Μπορούμε λοιπόν και εμείς με λίγα να είμαστε στιλάτες και όμορφες. Μπορούμε να ξεφύγουμε όμως από τη νοοτροπία της LV τσάντας; Και τι εννοώ; Θα πεινάσω για δυο μήνες αρκεί να έχω μία;

Ο χρόνος θα δείξει!

Keywords
Τυχαία Θέματα