Ήλιος: Τι πρέπει να προσέχουμε!

11:48 2/5/2018 - Πηγή: Ntynomai

Οι πρώτες βουτιές φέτος ξεκίνησαν νωρίτερα... Θα λέγαμε πως γενικά φέτος, χάρη της καλοκαιρίας και των ανεβασμένων θερμοκρασιών, η προστασία από τον ήλιο κρίνεται απαραίτητη, τόσο για τους μεγάλους όσο και για τους μικρούς, καθώς δεν χρειάζεται να πάμε στην παραλία μόνο για να προστατευτούμε από αυτόν, αλλά η αντηλιακή προστασία χρειάζεται από εδώ και στο εξής παντού και πάντα.

Ειδικά για τα παιδιά, έχουμε χρέος να εξοπλιστούμε από ειδικά αντηλιακά απαλλαγμένα από χημικά, που θα προμηθευτούμε στο εμπόριο και να αποφύγουμε

την έκθεση στον ήλιο τις επικίνδυνες ώρες, από 10:00 μέχρι 16:00. Το αντηλιακό πρέπει να το απλώνουμε πριν τη βόλτα ή πριν την επίσκεψή μας στην παραλία και να το ανανεώνουμε συχνά.

Επίσης η χρήση καπέλου και γυαλιών κρίνεται άκρως απαραίτητη. Τα γυαλιά δεν αποτελούν ένα διακοσμητικό αξεσουάρ, πρέπει να τα φορούν μικροί και μεγάλοι διαρκώς. Πρέπει να ελέγχουμε αν πληρούν τους κανόνες προστασίας και να αποφεύγουμε να αγοράζουμε γυαλιά που δεν πληρούν όλους τους κανόνες προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία.

Τέλος, μην ξεχνάτε το αυτοκίνητο και εκεί πρέπει να τοποθετήσουμε σκίαστρα που θα προστατεύουν τα παιδιά από τον ήλιο.

Δυστυχώς πια, ο ήλιος είναι άκρως επικίνδυνος.

Μπορεί εμείς ως παιδιά να παίζαμε ξέγνοιαστα με τις ώρες στην παραλία, ήταν όμως άλλες εποχές, άλλοι καιροί.

Πια ο ήλιος κρίνεται επικίνδυνος για όλους μας, πόσω μάλλον για τα παιδιά μας, και έχουμε χρέος να τα προστατεύουμε κάθε στιγμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα