Φορέματα που έγραψαν ιστορία!

Υπάρχουν φορέματα τόσο εντυπωσιακά που τραβούν όλα τα βλέμματα και φορέματα απλά, άλλα που προορίζονται για επίσημες εμφανίσεις και άλλα αποκλειστικά για το κόκκινο χάλι. Υπάρχουν και εκείνα που έγραψαν τη δική τους ιστορία στις λαμπρές σελίδες της μόδας, όχι μόνο γιατί επηρέασαν γενιές και γενιές ανθρώπων αλλά γιατί συνδέθηκαν με συγκεκριμένα γεγονότα και ανθρώπους που άφησαν εποχή.

1. Ποιος δεν θυμάται το λευκό φόρεμα της αξέχαστης Μέριλιν Μονρόε στην ταινία "7 Χρόνια Φαγούρα", που ανέμιζε πάνω από τη σχάρα εξαερισμού του μετρό

της Νέας Υόρκης, ένα φόρεμα του Γουίλιαμ Τραβίγια, εμπνευσμένο από την Αρχαία Ελλάδα, που έγινε θρύλος για τον παγκόσμιο κινηματογράφο συνδυάζοντας μοναδικά τον αισθησιασμό και τη θηλυκότητα. To φόρεμα, αν και σε κρεμ πλέον απόχρωση, πουλήθηκε έναντι της τιμής των 4,6 εκατομμυρίων δολαρίων! Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε στον οίκο, Profiles in History.

2. Για να αποκτήσεις όμορφα μάτια, δες την καλή πλευρά των ανθρώπων, για να αποκτήσεις όμορφα χείλη μίλα ευγενικά, και για να αποκτήσεις όμορφο ανάστημα περπάτα με την πεποίθηση πως ποτέ δεν θα είσαι μόνη σου, τόνιζε η Audrey Hepburn, που έμεινε στην ιστορία της μόδας με τον ρόλο της ως Holly, στο ιστορικό "Breakfast at Tiffany’s" και το μαύρο φόρεμα του οίκου Givenchy, αμάνικο, με εφαρμοστό μπούστο και διακριτικά ανοίγματα στην πλάτη. Αναμφισβήτητα αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα μαύρα φορέματα αλλά και από τα πιο εμβληματικά στην ιστορία του κινηματογράφου αλλά και της μόδας.

3. Το φόρεμα με παραμάνες του οίκου Versace, φορεμένο από την Liz Hurley. Είχε προκαλέσει πολλαπλά εγκεφαλικά επεισόδια, συζητήθηκε έντονα για μέρες από τα media, ένα είναι σίγουρο, είχε κάνει τόση εντύπωση, που αν ρωτήσετε τη μαμά σας, τον μπαμπά σας ακόμα και τον ταχυδρόμο αποκλείεται να μην θυμάται την εμφάνιση της Liz Hurley περπατώντας πάνω στο κόκκινο χαλί με τη δημιουργία του οίκου Vercace.

4. Chanel's Little Black Dress: "Mια στολή για γυναίκες οποιουδήποτε γούστου" είχε πει η Coco για το συγκεκριμένο φόρεμα και δεν είχε και άδικο. Το συνδύαζε με μια σειρά από λευκές πέρλες, η Vogue το ονομάζει φόρεμα "Ford" και δεν έχει φύγει ποτέ μα ποτέ από τη μόδα. Μεταξύ μας; Καλύτερα, τι πιο εύκολο και κομψό από το να φορέσεις το μικρό μάυρο φόρεμά σου συνδυασμένο κατάλληλα με την περίσταση;

5. Carrie Bradshaw's Oscar De La Renta Dress: Στην έκτη season του Sex and the City η Carrie ερωτεύτηκε τον Ρώσο καλλιτέχνη Petrovsky και εμείς το Oscar De La Renta φόρεμά της που άφησε εποχή. Το να χορεύεις εξάλλου στα Mc Donalds και να φοράς αυτή τη δημιουργία δείχνει πως τα πράγματα πρέπει να έχουν τη διάσταση που τους αξίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα