Ξεκινάει η clay court season

12:26 4/4/2019 - Πηγή: Tennis24
Mετά την πλούσια και συναρπαστική δράση στις ΗΠΑ, έρχεται η πιο θεαματική περίοδο της χρονιάς

Με δύο τουρνουά θα ξεκινήσει η επίσημη χωμάτινη σεζόν το 2019, πριν το πρώτο μεγάλο ραντεβού στα ιστορικά courts του Monte Carlo Country Club.

Την ερχόμενη Δευτέρα (08/04) θα ξεκινήσουν δύο χωμάτινα τουρνουά σε Χιούστον και Μαρακές ενώ στις 14 του Απρίλη θα κάνει πρεμιέρα το πολυαναμενόμενο Monte Carlo Masters, ένα

από τα σημαντικότερα τουρνουά προετοιμασίας για το Roland Garros (26/05).

To τουρνουά στο Χιούστον με την ονομασία U.S. Men’s Clay Court Championship είναι από τα αρχαιότερα τουρνουά τένις στον κόσμο (1910) και το μοναδικό χωμάτινο που διεξάγεται στις ΗΠΑ.

Ήδη το τουρνουά μετράει μια σημαντική απουσία, αυτή του Τζον Ίσνερ ο οποίος τραυματίστηκε στον τελικό του Μαϊάμι κόντρα στον Φέντερερ και θα απουσιάσει για ένα μήνα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Από τις συμμετοχές στο Χιούστον, ξεχωρίζουν τα ονόματα των Σαρντί, Τζόνσον, Φριτζ, Κουέβας, Κάρλοβιτς και Τόμικ. Υπερασπιστής δύο συνεχόμενων ετών, είναι ο Στιβ Τζόνσον.

Το άλλο τουρνουά της εβδομάδας, θα διεξαχθεί στο Μαρακές του Μαρόκο, το παραδοσιακό Grand Prix Hassan II.

Το τουρνουά δέχθηκε μεγάλο πλήγμα με την απόσυρση συμμετοχής του Φίλιξ-Οζέρ Αλιασίμ ο οποίος είχε δηλώσει συμμετοχή, όμως το κουραστικό πρόγραμμα του Μαρτίου τον ανάγκασε να αποσυρθεί.

Ο 18χρονος Καναδός, έφτασε στον πρώτο του τελικό στο ATP 500 τουρνουά στο Ρίο ντε Τζανέιρο και έχει παραστάσεις από χώμα, κατά τη διάρκεια του φετινού λατινοαμερικάνικου swing. Αναμένεται να επιστρέψει στο Monte Carlo Masters.

Καρένιο Μπούστα, Έντμουντ, Σιμόν, Κολσράιμπερ, Βερντάσκο και Τζέρε συνθέτουν ένα ανταγωνιστικό τουρνουά στο Μαρακές.

The post Ξεκινάει η clay court season appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα