Ξεκάθαρα για το ρεκόρ στα Grand Slam – VIDEO

Τίποτε δεν εμπνέει περισσότερο τον Νόβακ Τζόκοβιτς από τους Grand Slam τίτλους

Λίγο πριν ξεκινήσει την υπεράσπιση του τίτλου του στο Αμερικανικό Όπεν, ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε στους δημοσιογράφους και ξεκαθάρισε τον μεγάλο του στόχο για τον οποίον θα κάνει τα πάντα από εδώ και πέρα: Το ρεκόρ στις κατακτήσεις Grand Slam.

Έχοντας πανηγυρίσει τον τίτλο στα τέσσερα από τα τελευταία πέντε Major που έχουν παιχτεί, ο Σέρβος βρίσκεται,

αναμφίβολα, στο σωστό δρόμο και στη Νέα Υόρκη θα προσπαθήσει να κάνει ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, στοχεύοντας να πλησιάσει σε απόσταση Grand Slam τον Ράφαελ Ναδάλ και να συνεχίσει το ανελέητο κυνήγι στον Ρότζερ Φέντερερ.

“Ξέρω ότι όλος ο κόσμος συζητάει αυτό το πράγμα. Ξέρω επίσης ότι ο δρόμος για να το καταφέρω είναι μακρύς και δύσκολος. Είναι σίγουρα μια από τις φιλοδοξίες μου. Είμαι 32 και νιώθω ακόμα νέος, εσωτερικά και εξωτερικά. Έχω ακόμα μεγάλο κίνητρο για να συνεχίσω σε αυτό το δρόμο” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζόκβοβιτς ο οποίος έχει 16 Grand Slams, δύο λιγότερα απ’τον Ράφαελ Ναδάλ (18) και τέσσερα από τον Ρότζερ Φέντερερ (20).

Η επική νίκη επί του Ρότζερ Φέντερερ, πριν δύο μήνες στο Wimbledon, σώζοντας μάλιστα και δύο Championships points του Ελβετού, του έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ελπίδα στο να καταφέρει τον μεγάλο του στόχο.

“Είναι στο Top 2 των αγώνων που έχω παίξει. Το άλλο ματς ήταν με τον Ράφα στο Australian Open 2012, όπου παίζαμε για έξι ώρες. Αυτά τα δύο παιχνίδια, έχουν ξεχωριστή θέση στην καριέρα και στο μυαλό μου. Έχω ακόμα μνήμες από το παιχνίδι στη Μελβούρνη, αν και έχουν περάσει εφτά χρόνια” πρόσθεσε.

O Tζόκοβιτς έχει τρεις τίτλους καριέρας στη Νέα Υόρκη (2011, 2015, 2018) και θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί για πρώτη φορά τίτλο του στο τελευταίο Major της σεζόν ενώ από το 2007 και έπειτα, δεν έχει αποκλειστεί ποτέ πριν τα ημιτελικά, παρουσιάζοντας αξιοζήλευτη σταθερότητα στο Flushing Meadows. Ο μοναδικός τενίστας που έχει υπερασπιστεί τρόπαιο στο US Open, είναι ο Ρότζερ Φέντερερ το 2008.

“Έχω γευτεί πολλές επιτυχίες και νιώθω ευλογημένος που παίζω καλά στα γήπεδα του US Open και ειδικά στο Arthur Ashe. Δεν έχω χάσει πολλά βραδινά ματς στην καριέρα μου και τα περισσότερα παιχνίδια που έχω παίξει στο Arthur Ashe, είναι βράδυ. Διασκεδάζω πολύ αυτή την ατμόσφαιρα που είναι εντελώς διαφορετική, για παράδειγμα, με το Wimbledon” είπε ο Νόλε.

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, θα αντιμετωπίσει τον Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένα από την Ισπανία, Νο76 της παγκόσμιας κατάταξης, στο πρόγραμμα της Δευτέρας (20:00GR-Eurosport).

US OPEN SINGLES DRAW l US OPEN DOUBLES DRAW | OOP (-7h)

The post Ξεκάθαρα για το ρεκόρ στα Grand Slam – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα