Βιέννη: Ο Τσιτσιπάς “επιβίωσε” κι έσπασε την κατάρα… (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να επιστρέψει από το 1-4 στο 3ο set και με 6-3, 4-6, 7-5 επικράτησε του άκρως ανταγωνιστικού Τσέχου και Νο74 του κόσμου, Τόμας Μάχατς σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Erste Bank Open για πρώτη φορά στην καριέρα του μετά από 3 σερί ήττες στον 2ο γύρο τουρνουά. 

Για τον Τσιτσιπά αυτή ήταν η 47η νίκη τη φετινή σεζόν (47-20), η 28η κόντρα σε παίκτες εκτός Top-50 (28-6), αλλά και 5η συνεχόμενη

κόντρα σε Τσέχο παίκτη. Παράλληλα ο Έλληνας τενίστας βελτίωσε το εξαιρετικό του ρεκόρ από τη στιγμή που προηγείται στα sets φτάνοντας το 37-1! 

Ο Νο7 του κόσμου τελείωσε την αναμέτρηση με 7 άσους (κανένα διπλό λάθος) με 80% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (41/51) και 61% στο δεύτερο (17/28), σημείωσε 29 winners και υπέπεσε σε 29 αβίαστα λάθη, ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 3 από τις 9 ευκαιρίες του για break. 

Το παιχνίδι δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα για τον Τσιτσιπά ο οποίος βρήκε break με το “καλησπέρα” (2-0) και σε συνδυασμό με τα δύο hold έφτασε στο 3-0. Από εκεί και πέρα στην εξίσωση μπήκε και ο Μάχατς, ο οποίος έβρισκε μεν εύκολους πόντους από το service του, όμως από την άλλη δεν μπορούσε να βρει λύσεις στο εξαιρετικό service του Τσιτσιπά που παραχώρησε συνολικά 6 πόντους στον αντίπαλο του. 

Αυτό είχε ως συνέπεια ο Τσιτσιπάς να πατήσει πάνω στο γρήγoρο break φτάνοντας στην κατάκτηση του set χωρίς να δεχθεί ούτε καν break-point από τον Τσέχο. 

Μέχρι τα μισά του 2ου set η εικόνα δεν άλλαξε με τους δύο παίκτες να κρατούν σχετικά εύκολα το service τους. Μάλιστα ο πρώτος που απείλησε ήταν ο Τσιτσιπάς που έφτασε σε διπλό break-point (15/40), με τον Μάχατς να σβήνει και τα δύο διατηρώντας το προβάδισμα (3-2). 

Ό,τι όμως δεν έκανε σε εκείνο το σημείο ο Τσιτσιπάς το έκανε ο Μάχατς στο πλέον καθοριστικό σημείο εκμεταλλευόμενος το πρώτο του break στο παιχνίδι έσπασε το service του Τσιτσιπά και με 6-4 έφτασε στην ισοφάριση και στο 1-1. 

Machac's got WHEELS #erstebankopen pic.twitter.com/UruklZN0XQ

Tennis TV (@TennisTV) October 26, 2023

Σαν να μην έφτανε αυτό ο Μάχατς που είχε το μομέντουμ του αγώνα σε εκείνο το σημείο βρήκε νέο break στο 3ο set κάνοντας το 3-1 και με εύκολο hold πήρε σημαντικό προβάδισμα με 4-1! Αυτό όμως ο Τσέχος δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί. Από εκείνο το σημείο μετά δεν μπορούσε να βρει πρώτο service, τα λάθη του ήταν περισσότερα από κάθε άλλο set και μάλιστα ερχόντουσαν σε κρίσιμα σημεία, με τον Τσιτσιπά παράλληλα να ανεβάζει και πάλι ρυθμό. 

Flying into a third set

Qualifier Machac takes the second set over Tsitsipas 6-4!#erstebankopen pic.twitter.com/WoZ1KTSbNV

Tennis TV (@TennisTV) October 26, 2023

Ακολούθησαν 3 σερί games με τα οποία ο Έλληνας τενίστας ισοφάρισε σε 4-4 παίρνοντας πίσω το χαμένο του service, με τον Μάχατς να σταματάει για λίγο τη φόρα του Τσιτσιπά κάνοντας το 5-4 με δύσκολο hold. 

Αυτό όμως ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game για τον Νο74 του κόσμου, με τον Τσιτσιπά αρχικά να ισοφαρίζει (5-5) και στη συνέχεια με νέο break και hold να φτάνει στο 7-5 και στη μεγάλη ανατροπή, αλλά και στην πρόκριση στην 8άδα της Βιέννης. 

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Κροάτη και Νο77 στην παγκόσμια κατάταξη, Μπόρνα Γκόγιο ο οποίος νωρίτερα μέσα στην ημέρα έκανε την έκπληξη επικρατώντας του Τόμι Πολ με 6-3, 6-4 σε μία ώρα και 24 λεπτά.

ERSTE BANK OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

The post Βιέννη: Ο Τσιτσιπάς “επιβίωσε” κι έσπασε την κατάρα… (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα