Βερντάσκο: Τιμωρία δύο μηνών λόγω χρήσης απαγορευμένης ουσίας

Ο Διεθνής Οργανισμός Ακεραιότητας του Τένις (ITIA) επιβεβαίωσε ότι ο Φερνάντο Βερντάσκο αποδέχθηκε την κατηγορία, στο πλαίσιο του προγράμματος αντιντόπινγκ 2022 (TAPD) για τη χρήση της ουσίας μεθυλφαινιδάτη σε δείγμα ούρων με τον 38χρονο να αποδέχεται οικειοθελώς την προσωρινή αποβολή δύο μηνών. 

Ο Βερντάσκο απέτυχε να περάσει το ντόπινγκ τεστ στο τουρνουά Challenger του Ρίο ντε Τζανέιρο τον περασμένο Φεβρουάριο του 2022. Ο παίκτης παραδέχθηκε την παραβίαση του κανόνα κατά του ντόπινγκ εξηγώντας ότι χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη ουσία ως φάρμακο για τη θεραπεία της πάθησής του, καθώς έχει διαγνωστεί με ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας), σύμφωνα με τη βεβαίωση της Εξαίρεσης Θεραπευτικής Χρήσης (TUE), αλλά είχε ξεχάσει να την ανανεώσει. 

Η ΙΤΙΑ αποδέχτηκε ότι ο παίκτης δεν είχε πρόθεση να εξαπατήσει και ότι η παραβίασή του ήταν ακούσια και ότι δεν φέρει καμία αμέλεια για το συγκεκριμένο γεγονός. Σε αυτές τις περιπτώσεις, βάσει του βαθμού υπαιτιότητας του παίκτη το πρόγραμμα αντιτόπινγκ της WADA, επιτρέπει τη μείωση της τιμωρίας από δύο χρόνια σε δύο μήνες. 

O Βερντάσκο δέχθηκε οικειοθελώς την τιμωρία των δύο μηνών, η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 8 Ιανουαρίου το 2023. 

The post Βερντάσκο: Τιμωρία δύο μηνών λόγω χρήσης απαγορευμένης ουσίας appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα