Τζόκοβιτς-Τσιτσιπάς: Για τον τίτλο, το Νο1 και τα 2 εκ. δολάρια

Ο νικητής τα παίρνει όλα…

Νόβακ Τζόκοβιτς και Στέφανος Τσιτσιπάς θα διασταυρώσουν τις ρακέτες τους στον Κυριακάτικο τελικό του Australian Open 2023 (10:30GR-Eurosport) με τον νικητή της αναμέτρησης να στέφεται πρωταθλητής στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς και τη δευτέρα να σκαρφαλώνει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Πρόκειται για την 13η μεταξύ τους αναμέτρηση και τη δεύτερη σε τελικό Grand Slam,

μετά την επική ανατροπή του Τζόκοβιτς από το 0-2 σετ στον τελικό του Roland Garros 2021.

Αυτός ο τελικός ήταν και η αφορμή για mind games, τόσο από τον Σέρβο όσο και από τον Έλληνα πρωταθλητή, με τον Νόλε να μπερδεύεται και να “ξεχνά” τον τελικό του Παρισιού και τον Στέφανο να απαντά πως ούτε ο ίδιος τον θυμάται…

Ο 35χρονος από το Βελιγράδι, έχει κυριαρχήσει στο Η2Η κόντρα στον Τσιτσιπά, μετρώντας 10 νίκες και μόλις δύο ήττες, η δεύτερη εκ των οποίων στο Masters της Σαγκάης το 2019.

Το κίνητρο του Νο1 είναι εξίσου μεγάλο για τον Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος, όμως σίγουρα θα έχει στο μυαλό του περισσότερο τον τίτλο που θα τον φέρει στην πρώτη θέση των κατακτήσεων με 22 Grand Slam, μαζί με τον Ναδάλ.

“Σίγουρα το Νο1 προσφέρει μια επιπλέον σπουδαιότητα. Η κατάκτηση Grand Slam και το Νο1 του κόσμου, είναι τα δύο μεγαλύτερα επιτεύγματα που μπορείς να πετύχεις σαν επαγγελματίας τενίστας” είπε ο Τζόκοβιτς.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του Τσιτσιπά: “Αυτές είναι οι στιγμές για τις οποίες δουλεύω σκληρά. Να είμαι ικανός να παίζω σε τελικούς σαν αυτόν που έχουν μεγαλύτερο νόημα από έναν απλό τελικό. Είναι ένας Grand Slam τελικός και διεκδικώ το Νο1. Είναι παιδικό όνειρο να ανέβω κάποια στιγμή στο Νο1. Είμαι κοντά. Είμαι χαρούμενος που αυτή η ευκαιρία έρχεται στην Αυστραλία και όχι κάπου αλλού γιατί αυτό το μέρος είναι μαγικό”

Ο Τζόκοβιτς θα αγωνιστεί στον 132ο τελικό της καριέρας του (92-39 ρεκόρ) και 32ο σε Grand Slam (21-10), διεκδικώντας τον 22ο Major τίτλο του. Παράλληλα, αυτός είναι ο 10ος τελικός του Νόλε στη Μελβούρνη, έχοντας θριαμβεύσει στους προηγούμενους εννιά.

Από την άλλη, ο Τσιτσιπάς παίζει στον 25ο τελικό του (9-15) και δεύτερο σε Grand Slam.

Ο νικητής, πλην του τίτλου και του Νο1 της ATP Rankings, θα φύγει πλουσιότερος κατά 2.1 εκατομμύρια δολάρια.

AUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

The post Τζόκοβιτς-Τσιτσιπάς: Για τον τίτλο, το Νο1 και τα 2 εκ. δολάρια appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα