Τζόκοβιτς: “Ο Σίνερ είναι το μελλοντικό Νο1”

Τον 19χρονο Ιταλό, Γιάνικ Σίνερ ξεχωρίζει ο Νόβακ Τζόκοβιτς από την επόμενη γενιά τενιστών, πιστεύοντας ότι το μέλλον του αθλήματος βρίσκεται σε καλά χέρια.

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, πιστεύει ότι ο Σίνερ έχει τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια και τις προοπτικές για να γίνει μελλοντικό Νο1 στον κόσμο, όπως δήλωσε μετά την εξασφάλιση του year-end No1 με τη νίκη επί του Μπόρνα Τσόριτς την Τετάρτη στη Βιέννη.

Ο Σίνερ που επίσης αγωνίζεται στη Βιέννη, είναι ο πρωταθλητής του NextGen ATP Finals

2019, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο career high Νο43 του κόσμου και έφτασε στον παρθενικό του προημιτελικό σε Grand Slam στο Γαλλικό Όπεν, στις αρχές του μήνα.

“Βλέπω πολλούς ποιοτικούς νεαρούς τενίστες. Ο Σίνερ σίγουρα είναι ένας από αυτούς και έχει μεγάλη ποιότητα στο παιχνίδι του. Θα μπορούσα να πω ότι έχει τις προοπτικές να γίνει ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο. Ο Σίνερ είναι σίγουρα ένας από τους ηγέτες της νέας γενιάς, μετά τους Ζβέρεφ και Τσιτσιπά που θα γίνει πολύ σπουδαίος παίκτης” είπε χαρακτηριστικά ο Νόλε για τον ταλαντούχο Ιταλό.

Ο Ζβέρεφ που διανύει το 23ο έτος της ηλικίας του, ένα χρόνο μεγαλύτερος από τον Τσιτσιπά, έφτασε στον τελικό του US Open και μαζί με τον Στέφανο είναι οι δύο τελευταίοι πρωταθλητές στο ATP Finals, στο κορυφαίο τουρνουά στο κλείσιμο της χρονιάς.

Ο Τζόκοβιτς πιστεύει ότι αυτοί οι δύο τενίστες, έχουν ήδη καθιερωθεί στο κορυφαίο επίπεδο του αθλήματος και θα χρειαστεί να διατηρήσουν την απόδοσή τους για να διεκδικήσουν την κορυφαία θέση στην κατάταξη.

“Πολλά πράγματα πρέπει να συμβούν στην καριέρα και στη ζωή ενός τενίστα προκειμένου να μεγιστοποιήσει τις προοπτικές του και να παίζει το καλύτερό του τένις κάθε χρόνο. Σίγουρα έχουν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν ένα καλό Grand Slam ή μια σπουδαία σεζόν. Όμως, μπορούν να κυριαρχήσουν για τρία, πέντε, δέκα, δεκαπέντε χρόνια;”  αναρωτήθηκε ο Τζόκοβιτς, θέτοντας τα υψηλά στάνταρ που έχουν επιβάλει τα τελευταία, πολλά, χρόνια οι Big 3.

The post Τζόκοβιτς: “Ο Σίνερ είναι το μελλοντικό Νο1” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα