Τζόκοβιτς: “Μας έχουν πλησιάσει οι νέοι”

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θεωρεί πως η νέα γενιά του παγκόσμιου τένις είναι ένα βήμα μακριά από την κατάκτηση Slam ενώ μίλησε για πολλοστή φορά για το τι τον συνδέει με τους άλλους δύο θρύλους του παγκόσμιου τένις.

Ακόμα ένα Αυστραλιανό Όπεν ξεκινά για τον θρύλο Νόβακ Τζόκβοιτς.

Το Slam στο οποίο έχει βιώσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του με επτά τίτλους και συμμετοχή

σε δέκα προημιτελικούς (τουλάχιστον) από τις 15 φορές που έχει παίξει στη Μελβούρνη.

Ωστόσο, ο Νόλε, αν και ξεκινά ξανά από τη θέση του φαβορί, θεωρεί πως η νέα γενιά τενιστών είναι πια μια “ανάσα” από να απειλήσει και να “εκθρονίσει” τους “παλιούς”.

“Πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο. Είναι προφανές. Ο Μεντβέντεφ έφτασε πολύ κοντά στο να κερδίσει τον Ράφα στη Νέα Υόρκη στο προηγούμενο Slam. Ο Τσιτσιπάς έπαιξε ημιτελικά εδώ πέρσι. Ο Τιμ έχει παίξει δύο σερί τελικούς Ρολάν Γκαρός. Είναι πάρα πολύ κοντά. Είναι ένα σετ μακριά! Στο πολύ προσεχές μέλλον θα συμβεί, είναι αναπόφευκτο” επισήμανε ο Νόλε.

Δεν ξεχνά όμως τι απίστευτη κυριαρχία έχει μοιραστεί μαζί με τους Φέντερερ-Ναδάλ όλα αυτά τα χρόνια και είπε δύο λόγια για την θρυλική αυτή τριάδα του παγκόσμιου τένις.

“Έχουμε κάτι κοινό εμείς οι τρεις. Νομίζω έχουμε βρει τη φόρμουλα για να συνδυάσουμε με την τέλεια ισορροπία την προσωπική μας ζωή με την καριέρα μας. Γι’αυτό είμαστε ακόμα στην κορυφή τόσα πολλά χρόνια και παραμένουμε “φρέσκοι” και με κίνητρο. Το rivalry μου μαζί τους μου δίνει εξτρά κίνητρο να συνεχίζω κάθε μέρα. Έχουμε εμπνεύσει ο ένας τον άλλο, είναι σίγουρο. Είμαι ευγνώμων που ανήκω στην ίδια εποχή με αυτούς. Αυτό δεν θα σας το έλεγα, 10 ή 15 χρόνια πριν!” κατέληξε ο τεράστιος Σέρβος.

Κώστας Αϊτάκης

The post Τζόκοβιτς: “Μας έχουν πλησιάσει οι νέοι” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα