Τζόκοβιτς: “Δε θα σωπάσω και αν χρειαστεί θα το ξανακάνω” (vid)

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά το τέλος της νικηφόρας πρεμιέρας του στο Roland Garros, επί του Αμερικανού Αλεκσάντερ Κοβάσεβιτς, με τα όσα έγραψε στην κάμερα σχετικά με το Κόσοβο, αλλά και όσα συμβαίνουν ανάμεσα σε Σέρβους και Αλβανόφωνους.

Ο 36χρονος Σέρβος τενίστας έγραψε χαρακτηριστικά “Το Κόσοβο είναι η καρδιά της Σερβίας. Σταματήστε τη βία”, και είπε ανοιχτά πως δεν πρόκειται ούτε να κρυφτεί πίσω από το θέμα, αλλά ούτε και να σωπάσει, ενώ αν χρειαστεί να το ξανακάνει

θα το ξανακάνει, ανεξάρτητα με το αν η διοργανώτρια αρχή θέλει να τον τιμωρήσει γι’ αυτό.

Novak Djokovic wrote “Kosovo is the heart of Serbia. Stop the violence” after his win today at Roland Garros pic.twitter.com/75fSplaVZZ

— The Tennis Letter (@TheTennisLetter) May 29, 2023

“Δεν είμαι πολιτικός και δεν έχω την πρόθεση να μπω σε πολιτική αντιπαράθεση, το θέμα αυτό είναι ευαίσθητο. Ως Σέρβος, αυτό που συμβαίνει στο Κόσοβο με στενοχωρεί. Είναι το λιγότερο που μπορούσα να κάνω.

Ως δημόσιο πρόσωπο νιώθω την ευθύνη να στηρίξω, δεν έχει σημασία σε ποιον τομέα ανήκω. Ειδικά ως γιος ενός ανθρώπου που έχει γεννηθεί στο Κόσοβο, νιώθω την ανάγκη να στηρίξω εκείνους και τη Σερβία. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον για τους Σέρβους και το Κόσοβο, αλλά είναι απαραίτητη η στήριξη και η ενότητα σ’ αυτές τις καταστάσεις”.

Σχετικά με το αν η διοργανώτρια αρχή ενοχλήθηκε με τη στάση του, είπε: “Προς το παρόν δεν έχω ακούσει κάτι και ελπίζω να μείνει έτσι. Δεν ξέρω τι θα γίνει, αν θα τιμωρηθώ ή όχι, αλλά άκουσα ότι υπήρξαν αντιδράσεις στα social media. Δεν θα σωπάσω όμως και αν χρειαστεί θα το ξανακάνω.

Η στάση μου είναι ξεκάθαρη. Είμαι ενάντια στη βία, στους πολέμους και σε κάθε σύγκρουση. Συμπάσχω με όλους τους ανθρώπους, αλλά η κατάσταση στο Κόσοβο είναι δεδικασμένο στη διεθνή νομοθεσία. Λυπάμαι για την κατάσταση, το Κόσοβο είναι το σπίτι μας, το προπύργιό μας, τα πιο σημαντικά μας μοναστήρια βρίσκονται εκεί”.

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post Τζόκοβιτς: “Δε θα σωπάσω και αν χρειαστεί θα το ξανακάνω” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα