Τσιτσιπάς-Τιμ: ένα rivalry γεννήθηκε! – VIDEO

Ούτε μία ούτε δύο αλλά πέντε συνολικά φορές τέθηκαν αντιμέτωποι φέτος οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Ντομινίκ Τιμ (περισσότερες από κάθε άλλο ζευγάρι) δημιουργώντας ήδη το δικό τους ξεχωριστό rivalry!

Δεν είναι και το πιο σύνηθες πράγμα στον κόσμο να αντιμετωπίζεις έναν συγκεκριμένο τενίστα πέντε φορές σε μια σεζόν!

Ωστόσο, αυτό συνέβη στο τρομερό rivalry που δημιούργησαν εντός του 2018 οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Ντομινίκ Τιμ

που τέθηκαν αντιμέτωποι σχεδόν…παντού με τους περισσότερους αγώνες να έχουν δραματική εξέλιξη!

Ο πιο έμπειρος Αυστριακός τενίστας κέρδισε τις τρεις από τις πέντε μονομαχίες που έδωσαν φέτος, σε όλες όμως τις ήττες του ο Τσιτσιπάς ήταν καθόλα ανταγωνιστικός και έδειξε περίτρανα το πλούσιο ταλέντο του.

Όλα ξεκίνησαν στην αρχή της σεζόν, τον Ιανουάριο στη Ντόχα, με τον Τσιτσιπά να αρχίζει να δείχνει τι θα επακολουθούσε μετά τη νίκη του επί του Γκασκέ και την πρόκρισή του στα προημιτελικά του τουρνουά της σειράς ATP 500.

Εκεί, ήρθε η πρώτη συνάντηση κόντρα στον Τιμ με τον Αυστριακό να κερδίζει μεν με 7-5, 6-4 αλλά τον Τσιτσιπά να “νικά” στη μάχη των εντυπώσεων δείχνοντας ότι μπορεί να τα βάλει κάλλιστα με παίκτες του Top10.

Ακολούθησε το Indian Wells και ο δεύτερος γύρος.

Ένα βήμα τη φορά έκανε ο Έλληνας τενίστας που δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τον Τιμ στην αργή σκληρή επιφάνεια της Καλιφόρνια, πήρε το πρώτο του σετ αλλά τελικά υπέκυψε με 6-2, 3-6, 6-3.

Η νίκη ήταν θέμα χρόνου και τελικά η μετάβαση στη χωμάτινη επιφάνεια λειτούργησε ευεργετικά για τον Τσιτσιπά που ήδη έκανε ραγδαία πρόοδο στην κατάταξη της ATP.

Παρά το γεγονός ότι το χώμα είναι, αναμφισβήτητα, η καλύτερη επιφάνεια του Αυστριακού, ο Τσιτσιπάς έκανε ένα από τα καλύτερα ματς της ζωής του στα προημιτελικά της Βαρκελώνης για να κερδίσει τον Τιμ χάνοντας μόλις πέντε games, 6-3, 6-2, κάνοντας ακόμα και τον πιο δύσπιστο φίλο του τένις να ασχοληθεί μαζί του!

Οι αναμετρήσεις τους στο χώμα θα συνεχίζονταν!

Πολύ νωρίς, στον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός ήρθε η πρώτη μεταξύ τους κόντρα σε Slam, κάτι που οπωσδήποτε θα ήθελε να αποφύγει ο Τιμ τόσο νωρίς σε ένα Major.

Και όντως, ο Στεφ του “έβγαλε το λάδι”…

Σε ένα από τα καλύτερα ματς του τουρνουά που ολοκληρώθηκε σε δύο δόσεις, ο Στεφ ζόρισε άσχημα τον Τιμ από το δεύτερο σετ και μετά αλλά τελικά, ο μετέπειτα φιναλίστ της διοργάνωσης έμεινε “ζωντανός” με 6-2, 2-6, 6-4, 6-4 με τον Τσιτσιπά να κερδίζει και πάλι το χειροκρότημα για τη μεγάλη προσπάθειά του και το θέαμα που προσέφερε.

Άλλωστε, έχοντας one-handed backhand και πολύ δυνατά topspin forehands, και οι δύο φύσει επιθετικοί τενίστες δίνουν φοβερό ρυθμό στα μεταξύ τους ράλι που σε αναγκάζουν να τα βλέπεις με κομμένη την ανάσα!

Έχοντας ήδη τέσσερα μεταξύ τους ματς πριν καν την grass court season, ο Στέφανος έμελλε να έχει τον τελευταίο λόγο στο πέμπτο ματς που έπαιξαν στο 2018.

Μιλάμε φυσικά για τον δεύτερο γύρο του Τορόντο, του τουρνουά-ορόσημο στην καριέρα του Στέφανου.

Εκεί, ο εκπληκτικός Έλληνας τενίστας κέρδισε για πρώτη φορά σε σκληρή επιφάνεια τον Τιμ με 6-3, 7-6(6) παίρνοντας την πρώτη από τις τέσσερις σερί(!) Top10 νίκες που τον οδήγησαν μέχρι τον ιστορικό, για το ελληνικό τένις, με τον Ραφαέλ Ναδάλ!

Thiem vs. Tsitsipas: 2018 Meetings

EventSurfaceRoundWinnerScoreDohaHardQFThiem7-5, 6-4Indian WellsHard2RThiem6-2, 3-6, 6-3BarcelonaClayQFTsitsipas6-3, 6-2Roland GarrosClay2RThiem6-2, 2-6, 6-4, 6-4TorontoHard2RTsitsipas6-3, 7-6(6)

Κάπου εκεί, το…μακροσκελές rivalry του 2018, Τσιτσιπάς-Τιμ, ολοκληρώθηκε!

Σπουδαία ματς, εκπληκτικό τένις και από τους δύο τενίστες, μεγάλες μάχες και γενικά ισορροπία στα τελικά αποτελέσματα.

Άραγε, θα τους δούμε ξανά αντιμέτωπους το 2019;

Και αν ναι, ποιος θα μπορέσει να κυριαρχήσει;

Κώστας Αϊτάκης

The post Τσιτσιπάς-Τιμ: ένα rivalry γεννήθηκε! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα