Τσιτσιπάς: “Θα εμβολιαστώ μόνο αν είναι υποχρεωτικό”

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλυψε, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, πριν από τις υποχρεώσεις του στο Σινσινάτι, ότι δεν έχει εμβολιαστεί, τονίζοντας ότι θα το κάνει μόνο αν αυτό γίνει υποχρεωτικό. 

Μία δήλωση, η οποία έχει φέρει πολλές αντιδράσεις στα κοινωνικά Μέσα δικτύωσης και οποία έχει ανοίξει τους ασκούς του αιόλου για έντονη κριτική στο πρόσωπο του 23χρονου Έλληνα τενίστα και Νο3 στον κόσμο. 

“Όχι δεν το έχω κάνει ακόμη. Κανείς δεν μου είπε ότι είναι υποχρεωτικό να το κάνω. Κάποια στιγμή είμαι σίγουρος ότι θα χρειαστεί να το κάνω. Μέχρι τώρα δεν είναι υποχρεωτικό

για να αγωνιστώ και γι αυτό δεν το έκανα.”, είπε ο Τσιτσιπάς.

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος ρώτησε και πάλι τον Τσιτσιπά για να ξεκαθαρίσει το… τοπίο της απάντησης του: “Λες δηλαδή ότι θα το κάνει μόνο αν γίνει υποχρεωτικό;” με τον Έλληνα τενίστα να απαντάει “Ναι, φυσικά”.

Ο εμβολιασμός των τενιστών και των τενιστριών σε ATP και WTA έχει εξελιχθεί σε… ταμπού, καθώς καμία από τις δύο ενώσεις, αλλά ούτε η Διεθνής Ομοσπονδία (ITF), δεν έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση γι αυτό το ζήτημα, πέρα από τα πρωτόκολλα υγείας σε κάθε τουρνουά, ενώ ούτε οι διοργανωτές των τουρνουά δείχνουν να το αγγίζουν. 

Μάλιστα, στο Indian Wells, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, οι διοργανωτές ξεκαθάρισαν ότι ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός για θεατές και υπαλλήλους των εγκαταστάσεων, χωρίς να αναφέρουν τους παίκτες και τις παίκτριες. 

Θυμίζουμε ότι για το θέμα του εμβολιασμού είχε πάρει θέση και ο Νόβακ Τζόκοβιτς με την… ευχή ότι ο εμβολιασμός στους παίκτες δεν θα γίνει υποχρεωτικός. 

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τσιτσιπάς: “Θα εμβολιαστώ μόνο αν είναι υποχρεωτικό” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα